31/7/19

Cous cous de tomaca i ceba


Avui vos porto un plat que ja va sortir al blog de la mà d’Helena a la edició número 2 d’Un llibre, una recepta. Com que la tomaca m’agrada molt, l’havia de provar de fer. Ottolenghi mai ens decebrà.


Ingredients:
3 C oli d’auliva
1 ceba mitjana (uns 150g una vegada netejada)
1C concentrat de tomaca
½ C sucre (jo he utilitzat panela)
2 tomaques molt madures, uns 300g (jo he utilitzat cherries de l’hort de casa i una mica de sofregit casolà que m’havia sobrat)
150g cous cous (integral d’espelta, de blat o de panís)
220ml caldo de verdura
Sal
Pebre negre

Preparació:
Pelem, netegem i tallem a ceba a trossets. Posem oli a la paella i saltegem durant 5 minuts remenant a sovint per a que vaigue quedant toveta però no dorada.


Afegim lo concentrat de tomaca i lo sucre i sofregim durant un minut.
Netegem i tallem per la mitat les cherries. Les afegim al sofregit amb la miqueta de sofregit d’aprofitament i corregim de sal i pebre al gust.


Acalentem lo caldo de verdura.
Posem lo cous cous a un bol, afegim lo caldo i tapem uns 10 minuts. Després l’espongem amb una forquilla.


Afegim lo cous cous a la paella i remenem bé. 


A una altra paella posarem un xorret d’oli i quan estigue calent afegirem lo cous cous de tomaca tot fent que se li face una crosta cruixent. Servirem acabat de fer.


Si lo voleu d'acompanyament per a la carmanyola del dia següent el podeu deixar sense fer la part final.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada