I avui toca la recepta del repte de Cooking the Chef d'aquest mes. I és que aquesta vegada no hem viatjat tant lluny, mos hem quedat en una de les grans cuineres de casa, Carme Ruscalleda.
Jo m'he decantat per una recepta tradicional dels pescadors d'Arenys de Mar que només vore-la ja vaig pensar en lo bona que devia estar... I axí és, proveu de fer-la i ja me contareu!
Tal i com apunta Carme a la recepta "ret homenatge als homes que a les barques, cuinaven amb enginy i bon gust."
Ingredients:
1 sèpia d’uns ¾
de quilo aproximadament o 2 de mitjanetes
250g ceba
100g tomaca
1 nyora
1 dent d’all
julivert
250g macarrons
prims
200g tirabecs
1’250l aigua
Oli
Sal
Pebre
Allioli
(opcional)
Preparació:
Remullem la
nyora en aigua per a poder-ne traure la polpa.
Rentem i tallem
la sèpia a trossets. Posem un xorret d’oli a la cassola i la sofregim uns 5
min. Salpebrem.
Pelem, rentem i
piquem la ceba ben menuda. L’afegim al sofregit i anem remenant de tant en tant
fins que estigue doradeta. Uns 20
minuts.
Piquem l’all i
lo julivert.
Tallem a trossets
la tomaca i la barregem en la nyora. L’afegim al sofregit juntament en l’all i
lo julivert picat.
Afegim l’aigua,
i quan arrenque lo bull tirem los macarrons.
Rentem los
tirabec i los tallem a trossets. Quan la pasta estigue casi cuita, los afegim.
Acabem de coure i servim.
Si voleu afegir
un parell de cullerades d’allioli al plat provareu una combinació molt bona. Sinó
sense res ja estan boníssims!
Ummm, hasta aquí me está llegando el olorcito. Es una manera estupenda de comer unos macarrones :D Petons!!
ResponEliminaUnos macarrones diferentes casi festivos y además apetecibles. Muy bien.
ResponEliminaMuy ricos.
ResponEliminaM'han encantat aquests macarrons. El próxim cop els faré aixís.
ResponEliminaMoltes mercès per participar
petons
que boníssims han de ser aquests macarrons, una recepta senzilla i diferent...m'encanta!! un petó
ResponEliminaQué gran idea de pasta. Se sale totalmente de lo habitual y es sano y tiene que tener muchísimo sabor a mar. Me ha gustado mucho.
ResponEliminaQue palto de macarrones mas rico, los tirabeques me encantan, un plato excelente y muy mediterráneo y si le añadimos el alioli a mi me haces muy feliz ;-))))).
ResponEliminaBssss desde Almeria
Mai he fet les macarrons amb sèpia ni tirabecs!na bona proposta!
ResponEliminaptns
molt bona proposta me'ncatat . es una de las que per diari esta genial . salut i bona cuina
ResponEliminaDoncs si que ha de ser bona, i molt! Els pescadors en saben molt! Petons
ResponEliminaM'encanta aquesta recepte pq m'agraden molt els macarrons i trovar formes no tradicionals de fer-los. Si a mes, es la forma en com els feien els pescadors encara m'agrada més. Molt bona recepte! Gràcies x participar!!!!
ResponEliminaHan de ser boníssims aquests macarrons amb la sípia i els tirabecs! M'has fet recordar d'una amiga que ja fa trenta anys sempre deia que els macarrons que més li agradaven eren amb sípia. I a mi em resultava estrany perquè encara no els havia provat.
ResponEliminaPetons
Si es que la sepia está rica le pongas lo que le pongas... menudo platazo.
ResponEliminaBesos.
¡Que buena pinta!Me lo comería ahora mismito!
ResponEliminaCuriosa manera de preparar macarrones, me ha gustado mucho
ResponEliminaUn beso