Amb Cocinasdel Mundo i La cajita de Nieves y Elena mon anem al Congo aquest mes. I avui vos porto uns bunyols de fesols
que han estat una mica accidentats però que al final lo resultat ha segut bo,
sinó mireu la pinta que fan.
Menjar de
carrer que es pot trobar a molts de llocs i que serveixen amb una salsa picant
per acompanyar.
Ingredients:
350g fesols
rojos cuits
1 ceba
1 pesteta
Sal
Oli d’auliva
Julivert
Salsa picant
de pestetes i pasta de tomaca
*Farina de
cigrons (no surt a la recepta original però més avall voreu perquè l’he afegit)
Preparació:
Triturem los
fesols, la ceba, la pesteta, lo julivert i sal al gust.
Obtindrem
una massa espessa.
Posem abundant
oli d’aula a escalfar per a fregir los bunyols. Afagem amb una cullera una mica
de massa i l’afegim a l’oli calent. Amb un parell o tres minuts tindrem lo
bunyol cuit i lo traurem i posarem a un plat damunt d’un paper de cuina.
Com podeu
observar a la foto, la massa no queda prou espessa per a que se cogue bé lo
bunyol i aquest no surt... un desastre!
Així que he
afegit a la massa 4 cullerades soperes de farina de cigrons, remenat bé i aconseguit
que los bunyols me surtiguessen.
D’altrra
banda, també he volgut fer una versió més saludable i mentre fregia uns, la
meitat els he posat a una llanda de forn amb paper vegetal i els he cuit a 200º
uns 7-10 minuts.
Les dos
versions finals han quedat bones.
Les he
acompanyat de salsa ben picant i fantàstics. Ah! Sols també estan molt bons.
Una receta muy curiosa pero que recuerda a los falafel y que seguro que están muy ricos con esa salsita picante! me gusta la opción horno! Besitos Cris!
ResponEliminaMuy original esa receta y desde luego que tiene que estar buenísima.
ResponEliminaBss
Elena
me pica la curiosidad, tengo que probar estos "falafel" congoleños, y picantes muuuucho mejor, buena aportacion, bss
ResponEliminaOriginal elección, siento curiosidad por probarlos.
ResponEliminaUUUiii que bocado tan deliciosoooo!!
ResponEliminaChica me encanta esta receta!!
Seguro que tienen un toque picantito rico rico y ideal para aperitivo con una cervecita!
Nos vemos en Navidad!
Besos
Nieves
quina bona tria!! han d'estar espectaculars de bons, i amb aquest coloret tan macu!!
ResponEliminapetonets
Muy original, con el toque picante, tienen que estar muy buenos. Bss.
ResponEliminaUna receta estupenda para comer legumbre sin darse cuenta.
ResponEliminaBss
Frijolitos, acá en Brasil son pan de cada día, el "feijaozinho", me encanta y he aprendido a disfrutarlos, hace parte de la cultura, ahora veo tus croquetas o buñuelos de frijoles y con ese lindo color, has solucionado muy bien su consistencia, con tu salsa picante, mmmmm delicia!!
ResponEliminabesos
Muy bien explicado y documentado. Así sí me atrevo ;)
ResponEliminaSorprendentes estos buñuelos que seguro estan muy ricos. besinos
ResponElimina