Avui vos porto una recepta per participar a un repte del blog Cooking the chef.
Cada mes proposen fer una recepta d'un chef diferent, i aquest mes de febrer a tocat a Joan Roca. Com que no tenia cap llibre d'ell vaig anar a la biblioteca del meu poble i ne vaig trobar un: La cuina de la meva mare. És un llibre senzill ple de receptes tradicionals que està molt bé.
D'aquí que me vaig decidir a fer l'escudella de bacallà, que no l'havia fet mai. Lo resultat, aquí lo teniu. Natros la vam trobar molt bona! :)
Ingredients:
(per a 4
pax)
1 ½ l
d’aigua mineral
2 cebes
2 tomaques
4 alls
Julivert
300g de
bacallà esqueixat prèviament dessalat
80g fideus
grossos
Sal
Oli d’auliva
Preparació:
Pelem,
rentem i trinxem la ceba. La posem a la cassola en un xorro d’oli i l’anem
dorant.
Quan estigue casi cuita, afegim los alls laminats i ho dixem coure.
Remenem i
afegim la tomaca ratllada. Ho dixem coure lentament.
Quan lo
sofregit estigue fet, tirem lo bacallà ho remenem bé i tirem l’aigua bullint.
Tirem los
fideus i ho dixem coure uns 10 minuts.
Rectifiquem
de sal si és necessari i servim en lo julivert trinxat per damunt.
oooohhhhhh un altre escudella, i a quina més bona pinta!! moro per un platet!! enhorabona per l'elecció...petons!!
ResponEliminaEsta escudella, junto con la sepia rehogada con patatas es uno de los platos estrella de este reto, y es que no hay nada como los platos tradicionales :D un beso!!
ResponEliminaMe encanta este plato
ResponEliminauuumm otra escudellaaaa!! madreee que ganas de probarla, no la he comido nunca.
ResponEliminaEste finde tengo que animarme y lanzarme a hacerla.
Besos
Nieves
uooooooooooo bueno yo no le he puesto perejil no no , pero hemos coincidido con la receta ., que arte tenemos oye . ole <3
ResponEliminaA mi tambien y me habré el apetitot ahora de ver la recetas. Enhorabuena y a por el proximo reto :)
ResponEliminaHola!
ResponEliminahas elegido una receta estupenda, y de las que sacan muy buen partido del bacalao!
Saludos!
L'escudella és un plat que m'agrada molt, potser perquè ña meva mare solia fer-la sovint a l'hivern quan érem petits.
ResponEliminaAixí que t'he de felicitar per l'elecció que has fet!
Petons
Un plato de cuchara realmente espectacular. Te felicito y me quedo con la idea. Besicos
ResponEliminaFantàstica aquesta escudella... Té molt bona pinta!
ResponEliminaMoltes mercès per participar.
petons
me ha encantado tu receta y como he dicho antes he aprendido algo nuevo y es saber más o menos que es una escudella. Gracias y riquísimo.
ResponElimina¡Mmmmm que receta más rica!!!!Me la comería ahora mismo!
ResponEliminaAunque no la entiendo bien, con el paso a paso me hago cargo de lo rica que debe de ser esta escudella de bacalao.
ResponEliminaBssss desde Almeria
Muy buena elección, una escudella en invierno siempre viene bien!
ResponEliminaBsss
Pero que buenísima pinta tiene tu plato!!! Una escudella de categoría. Nos has podido hacer mejor elección dan ganas de meter la cuchara en el plato.
ResponEliminaMe gustan estos retos por lo que aprendemos viendo las recetas de los compañeros y además os da la oportunidad de conocer otros blogs. Me quedo pro aquí.
Besitos,
Una receta muy rica, me gusta mucho y te ha quedado muy bien.
ResponEliminaBuena elección.
Bsts