Toca viatjar amb Cocinas del Mundo i aquest mes la proposta
era de destinació lliure amb la condició que fos una recepta de Nadal. Dintre
lo gran ventall de possibilitats, me vaig decantar per aquesta recepta finesa.
Un pastís d’arròs i pastanaga que es cuina a Finlàndia per les festes de Nadal.
Jo he fet la meua adaptació vegetariana i a casa ho hem trobat molt bo.
Ingredients:
2 tasses d’arròs
integral
2 tasses de
llet vegetal (o crema vegetal)
1kg
pastanagues
2 ous
Pa ratllat
(sense gluten, de fajol o lo que tingueu)
Sal
Oli d’auliva
1c panela
1c nou
moscada
Preparació:
Bullim l’arròs
i lo reservem. Podeu aprofitar les sobre d’alguna altra recepta que hagueu fet
també i tenir-lo cuit.
Pelem i
netegem les pastanagues. Les triturem.
Barregem a
un bol l’arròs, les pastanagues, los ous, la panela i la sal i nou moscada al
gust.
Ho posem tot
a una safata de forn untada amb oli.
Al damunt hi
tirem lo pa ratllat i amb la cullera li fem uns foradets.
Ho coem al
forn a 190º uns 30-40 minuts fins que veiguem que la superfícies estigue
doradeta.
Servim
acabat de fer.
També lo
podem preparar la nit abans i només mos caldrà acalentar i servir.
Muy curiosa combinación de arroz con la zanahoria, desde luego! Seguro que está muy rico! Besitos y felices fiestas!
ResponEliminaUn pastel de arroz y zanahorias que puede ser un buen acompañante de carnes.
ResponEliminaBesos Cristina
Me parece muy curiosa la receta y además sin gluten por lo que es apta para mi nieto. Me ha gustado mucho.
ResponEliminaBss
Elena
Que original esta receta, no la conocía.
ResponEliminaES una maravilla conocer las diferentes tradiciones del mundo gastronómico.
Bss y felices fiestas
¡Nooooo! Blogger me ha perdido el comentario :(
ResponEliminaBueno, te decía que me has descubierto dos cosas; la primera esta receta, que es de mis vecinos (vivo en Dinamarca) pero no la conocía. Y la segunda, no conocía la palabra "pastanaga"; en mi zona se llama safanòria o carlota. Así que gracias :)
molt original! a casa tenim vegetarians i aquesta segur que la faré, té molt bona pinta i segur que está boníssim!
ResponEliminapetons, bones festes!
Siempre se descubren cosas nuevas, como este pastel.
ResponEliminaQue curioso este pastel, me intriga mucho, habrá que probar.
ResponEliminaBesitos itos