12/12/18

Pastís de xocolata i plàtan (sense gluten, làctics ni ous)



És sense dubte la millor recepta de pastís vegana i sense gluten que podreu provar. Si la feu ja me contareu!


Ingredients:
1 ¼ tassa de farina sense gluten (arròs, quinoa, fajol... jo vaig provant i combinant amb les que tinc)
½ tassa cacao
1 paperet de graciosa
½ c llevat sense gluten
½ c sal
1 tassa sucre de coco (o panela)
1/3 tassa oli de coco
2 plàtan ben madurs
¼ tassa llet vegetal sense gluten
Xocolata negre per fondre per decorar (i una mica de llet vegetal si fa falta)

Preparació:
Pelem los plàtans i los xafem en una forquilla.
Barregem bé tots los ingredients. Jo aprofito la panificadora per a fer les masses perquè va molt bé. Sinó a mà o en qualsevol robot de cuina que tingueu.


Posem la massa a un motlle amb paper vegetal. 


Avui vos proposo dues opcions. O bé un motlle més menut per a menjar al tall tal qual, o un motlle de coc dels de sempre. Qualsevol opció és bona.
Lo coem al forn uns 30-40 minuts a 200º.
Traiem del forn i dixem gelar. Si fem lo xicotet, ja lo podrem gaudir tal qual.



Si lo feu més gros, lo tallarem a daus. Desfarem la xocolata per a fondre al bany Maria i lo decorarem per damunt. Si veiem que la xocolata corre poc, podem allargar-la amb una mica de llet vegetal. 


Dixarem que se torne a solidificar la xocolata i ja podrem servir.


Un pastís de 10 que poden gaudir els intolerants al gluten, als làctics i a l’ou.


Cap comentari:

Publica un comentari