És sense
dubte la millor recepta de pastís vegana i sense gluten que podreu provar. Si
la feu ja me contareu!
Ingredients:
1 ¼ tassa de
farina sense gluten (arròs, quinoa, fajol... jo vaig provant i combinant amb
les que tinc)
½ tassa
cacao
1 paperet de
graciosa
½ c llevat
sense gluten
½ c sal
1 tassa
sucre de coco (o panela)
1/3 tassa
oli de coco
2 plàtan ben
madurs
¼ tassa llet
vegetal sense gluten
Xocolata
negre per fondre per decorar (i una mica de llet vegetal si fa falta)
Preparació:
Pelem los
plàtans i los xafem en una forquilla.
Barregem bé
tots los ingredients. Jo aprofito la panificadora per a fer les masses perquè
va molt bé. Sinó a mà o en qualsevol robot de cuina que tingueu.
Posem la
massa a un motlle amb paper vegetal.
Avui vos proposo dues opcions. O bé un
motlle més menut per a menjar al tall tal qual, o un motlle de coc dels de
sempre. Qualsevol opció és bona.
Lo coem al
forn uns 30-40 minuts a 200º.
Traiem del
forn i dixem gelar. Si fem lo xicotet, ja lo podrem gaudir tal qual.
Si lo feu
més gros, lo tallarem a daus. Desfarem la xocolata per a fondre al bany Maria i
lo decorarem per damunt. Si veiem que la xocolata corre poc, podem allargar-la amb una mica de llet vegetal.
Dixarem que se torne a solidificar la xocolata i ja podrem
servir.
Un pastís de
10 que poden gaudir els intolerants al gluten, als làctics i a l’ou.
Hola, m'encanta la recepta, però tinc un dubte: Què és el "paperet de graciosa"? No ho havia sentit mai. Gràcies!
ResponEliminaHola! Moltes gràcies! Lo "paperet de graciosa" són los sobrets que pots trobar en caixetes on posa: "preparats per a gasosa" Hi ha diferents marques i ho pots trobar a qualsevol supermercat. Actua com un impulsor i dona esponjositat a les masses en rebosteria. "Gaseosillas" en castellà, "baking soda" en anglès.
Elimina