Aquest mes
la chef escollida per a Cooking the Chef ha estat Mey Hofman. M’ha costat decidir-me però al final he
trobat una recepta que a casa mos ha agradat.
Ingredients:
200g abadejo
1l oli
d’auliva
250ml nata
líquida (jo he utilitzat crema vegetal de soja)
2 fulls
gelatina (no n’he posat)
4 dents
d’all
300g aulives
Aragó (he posat auliva verda que tenia a casa)
1 filet
d’anxova
1 primentó
escalivat
1 ceba
grossa
Sucre (jo he utilitzat panela)
Pesteta
Preparació:
Posem l’oli
a escalfar en dos dents d’all i la pesteta. Quan estigue a 55º tirar l’abadejo
sense pell i coure’l anant remenant la paella pel mànec de tant en tant. Jo no
he posat tant d’oli com marca la recepta, al gust de cadascú.
A un altra
paella posem un xorret d’oli , tallem les dents d’all a làmines i les dorem
juntament amb la pell de l’abadejo.
Triturem
l’abadejo en una mica de l’oli i la crema vegetal. Si vulguesseu posar la
gelatina, ara és el moment.
Tallem la
ceba ben fineta i l’anem coent a foc lent per a que se confite.
Per a fer
l’aulivada triturarem les aulives en una miqueta d’oli i l’anxova.
Farem una
mica de salsa de primentó en un trosset de primentó, lo triturarem i reduirem
en una mica de sucre.
Muntem lo
plat tot utilitzant un motlle. Posem a la base uns trossets de primentó, una
capa de brandada, una capa de ceba i una última capa de brandada.
Servim
acompanyat de la salsa de primentó i l’aulivada en los alls i la pell de
l’abadejo per damunt.
És un plat
que tant se pot servir calent com gelat. Fresquet ara en la calor, entra molt
bé!
Mmmm.... Molt original i segur que gustoseta!! El meu marit es de Bellvís i li ha encantat la teva forma d'explicar la recepta.
ResponEliminaPetons!
me apunto la recepta me encanta la manera de menjar aixi els peixos . moltes gracies fins el proxim repte
ResponEliminauna manera molt original de menjar peix, m'agradat molt
ResponEliminapetonets
Rosa
Original! M'agrada.
ResponEliminaMolt bona tria, encara que ens hagi costat al final hem trobat allò que buscàvem, veritat?
PTNTS
Glòria
M'encanta com ho expliques! La pesteta imagino que és la cayena, o el que jo en dic bitxo. Fa molta gràcia que en les teves receptes sempre aprenc alguna paraula nova. I la paraula aulives també m'agrada molt :-)
ResponEliminaLa recepta genial, ara mateix m'ha fet salivar!!!
Un petó
Blanca
Siii... si mires a la pestanya glossari, intento explicar-les. M'agraden les paraules del nostre dialecte i crec que no s'han de perdre!
EliminaGràcies!
super original i segur que deliciós...boníssima tria !!
ResponEliminaptns
Cristina, me ha gustado muchísimo tu elección. Me llama a gritos para que lo haga. Hasta julio, un abrazo.
ResponEliminaQue estupenda preparación y además muy completa y nutritiva.
ResponEliminaEn qué mala hora me pongo yo a ver estas recetas que estoy viendo....en un rato voy a comer y me gustaría tener un plato de esta escalivada tan estupenda. El abadejo es un pescado muy rico y que, reconozco, lo utilizo poco....tendré que corregir este tema.
ResponEliminaBesitos y nos vemos en la próxima.
Bonissima convinació d´ingredients. Un plat molt complet. M´agrada. Ens veiem en el proper repte. Petons,
ResponEliminaOstres això té que ser boníssim i la presentació m'encanta. Petons.
ResponEliminaMadre mía, no me canso de ver vuestras recetas. Qué de ideas. Esta receta me encanta para prepararla este verano. Enhorabuena. Tiene que estar buenísima.
ResponEliminaMolt bona elecció, el bacallà queda sempre ben vestit!!!
ResponEliminaPtnts
Marta
M'ha agradat molt aquest mil fulles. Felicitats per la presentació.
ResponEliminaPetons
Albert
Cristina llego ultra tarde!!!, pero feliz de ver esta rica receta, ese mil hojas lleno de colores y sobretodo de sabores y deliciosas texturas me parece un plato encantador, como o dices caliente o frío creo que va muy bien.
ResponEliminaUn beso!