5/6/17

Mil fulls d’escalivada i abadejo en salsa de primentó



Aquest mes la chef escollida per a Cooking the Chef ha estat Mey Hofman. M’ha costat decidir-me però al final he trobat una recepta que a casa mos ha agradat.
 
Ingredients:
200g abadejo
1l oli d’auliva
250ml nata líquida (jo he utilitzat crema vegetal de soja)
2 fulls gelatina (no n’he posat)
4 dents d’all
300g aulives Aragó (he posat auliva verda que tenia a casa)
1 filet d’anxova
1 primentó escalivat
1 ceba grossa
 Sucre (jo he utilitzat panela)
Pesteta

Preparació:
Posem l’oli a escalfar en dos dents d’all i la pesteta. Quan estigue a 55º tirar l’abadejo sense pell i coure’l anant remenant la paella pel mànec de tant en tant. Jo no he posat tant d’oli com marca la recepta, al gust de cadascú.


A un altra paella posem un xorret d’oli , tallem les dents d’all a làmines i les dorem juntament amb la pell de l’abadejo.



Triturem l’abadejo en una mica de l’oli i la crema vegetal. Si vulguesseu posar la gelatina, ara és el moment.
Tallem la ceba ben fineta i l’anem coent a foc lent per a que se confite.
Per a fer l’aulivada triturarem les aulives en una miqueta d’oli i l’anxova.
Farem una mica de salsa de primentó en un trosset de primentó, lo triturarem i reduirem en una mica de sucre.
Muntem lo plat tot utilitzant un motlle. Posem a la base uns trossets de primentó, una capa de brandada, una capa de ceba i una última capa de brandada. 



Servim acompanyat de la salsa de primentó i l’aulivada en los alls i la pell de l’abadejo per damunt.

És un plat que tant se pot servir calent com gelat. Fresquet ara en la calor, entra molt bé!

13 comentaris:

  1. Mmmm.... Molt original i segur que gustoseta!! El meu marit es de Bellvís i li ha encantat la teva forma d'explicar la recepta.
    Petons!

    ResponElimina
  2. me apunto la recepta me encanta la manera de menjar aixi els peixos . moltes gracies fins el proxim repte

    ResponElimina
  3. una manera molt original de menjar peix, m'agradat molt
    petonets
    Rosa

    ResponElimina
  4. Original! M'agrada.
    Molt bona tria, encara que ens hagi costat al final hem trobat allò que buscàvem, veritat?
    PTNTS
    Glòria

    ResponElimina
  5. M'encanta com ho expliques! La pesteta imagino que és la cayena, o el que jo en dic bitxo. Fa molta gràcia que en les teves receptes sempre aprenc alguna paraula nova. I la paraula aulives també m'agrada molt :-)
    La recepta genial, ara mateix m'ha fet salivar!!!
    Un petó

    Blanca

    ResponElimina
    Respostes
    1. Siii... si mires a la pestanya glossari, intento explicar-les. M'agraden les paraules del nostre dialecte i crec que no s'han de perdre!
      Gràcies!

      Elimina
  6. super original i segur que deliciós...boníssima tria !!
    ptns

    ResponElimina
  7. Cristina, me ha gustado muchísimo tu elección. Me llama a gritos para que lo haga. Hasta julio, un abrazo.

    ResponElimina
  8. Que estupenda preparación y además muy completa y nutritiva.

    ResponElimina
  9. En qué mala hora me pongo yo a ver estas recetas que estoy viendo....en un rato voy a comer y me gustaría tener un plato de esta escalivada tan estupenda. El abadejo es un pescado muy rico y que, reconozco, lo utilizo poco....tendré que corregir este tema.
    Besitos y nos vemos en la próxima.

    ResponElimina
  10. Bonissima convinació d´ingredients. Un plat molt complet. M´agrada. Ens veiem en el proper repte. Petons,

    ResponElimina
  11. Molt bona elecció, el bacallà queda sempre ben vestit!!!
    Ptnts
    Marta

    ResponElimina
  12. M'ha agradat molt aquest mil fulles. Felicitats per la presentació.
    Petons
    Albert

    ResponElimina