Ha arribat
lo repte CRI de El cajón desastre de Maggie i aquest mes m’he decantat per la recepta dolça. Uns maritozzi
típics de la regió de Marche.
Com sempre
jo ho he tunejat una mica la recepta. Vos poso los ingredients de la recepta
original i al costat si he fet jo algun canvi.
Ingredients:
(25-30
bollets)
500g farina
(farina espelta integral)
120g liveto
di birra (llevadura fresca)
150g di
zucchero (panela)
Un bicchiere
di latte (llet d’ametlla)
2 uova
50g di olio
di oliva
50g di
uvetta ammollata in acqua tiepida, poi strizzata (he utilitzat la mitat i
arremullades amb rom)
Un arancia,
la sola scorza grattugiata (llimona)
Olio per
ungere la placca
Farina
Per la
glassura:
2 albumi
15g di
zucchero
Preparació:
Desfem la
llevadura en la llet tèbia i ho barregem en la farina, lo sucre, los ous i
l’oli.
Fem la massa
i ho dixem reposar. A la recepta original posa un dia, però jo ho vaig dixar un
parell d’hores. Si disposeu de més temps i ho podeu fer lo dia ans ja
m’explicareu com queden.
Ratllem la
pell de la llimona.
Escorrem bé
les panses.
Al cap de
dos hores barregem la ratlladura en la massa.
Com que a
casa no a tots agraden les panses, vaig dividir la massa en dos. Una la vaig
deixar tal qual i a l’altra li vaig posar les panses. Ho dixem reposar una hora
més.
Fem boletes
i les anem posant damunt d’una llanda de forn en paper vegetal, sinó hi podeu
tirar una mica d’oli i farina com a la
recepta original. Recordeu de dixar separació perquè al forn augmentaran el seu
volum i no volem que se mos apeguen entre ells.
Dixem
reposar les boletes uns 30 minuts.
Precalentem
lo forn a 200º.
Pintem les
boles en l’ou i tirem sucre al damunt. Jo només vaig posar sucre a les que no
tenien panses.
Ho posem al
forn i coem fins que se dore.
Traiem i
dixem gelar.
Fam una
auloreta boníssima! Ideals per a esmorzar o berenar. I si sou ben llépols a
Itàlia los solen farcir de nata...
Me encanta tu versión Cris! Y esta mañana me he desayunado un par porque están riquísimos! Me encanta que te hayan gustado, un petonet!
ResponEliminaque macos t'han quedat i que maco aquest color que li ha donat la farina d'espelta, a casa s'han acabat super rapid (jo sóc la que he menjat més que ningú, hahaha)
ResponEliminaMolts petonets
Rosa
Muy buena aportación la tuya con esos cambios que has utilizado. Muy bien.
ResponEliminaPor fin llego, ayer me fue imposible pasar ^_^
ResponEliminaTe ha quedado una versión deliciosa, integrales con panela y leche de almendras toda me gusta. De la receta original me pareció una exageración esa cantidad de levadura fresca, pero ya veo que no era tan loca la cosa, se ven esponjosos y muy ricos. Un beso!