5/2/17

Asbargínyies amb vinagreta de miso



Lo chef d’aquest mes per a la proposta de Cooking The Chef és Ferran Adrià. Aquesta vegada però, m’he decidit a fer una de les seues receptes més senzilles. 



La recepta la podeu trobar al llibre: El menjar de la família Ferran Adrià i l’equip d’el Bulli. Un llibre on surten les receptes que minjaven l’equip, un total de 31 menús amb propostes molt apetitoses a més de consells i tècniques de cuina.


Me’l van regalar per St. Jordi ja fa uns quants anys i és un llibre molt útil i ben explicat, pas a pas, quantitats, fotografies... segur que los que lo teniu ja deveu saber de què parlo.

La recepta d’avui transporta directament al Japó, amb aquest sabor umami que proporciona la vinagreta de miso.

Ingredients:
(per a 6 pax)

6 asbargínyies mitjanes
3 c de dashi en pols
4 c miso roig
3 c salsa de soja*
1 ½ c oli de sèsam
9c oli de gira-sol
9c sèsam blanc torrat
150ml aigua

*Jo he utilitzat tamari

Preparació:
Escalivem les asbargínyies al forn.
Una vegada cuites les pelem i les fem a tires.



Per a fer la vinagreta barregem l’aigua, lo dashi en pols i lo miso i ho batem en lo túrmix.
Afegim lo tamari, l’oli de sèsam i l’oli de gira-sol. Acabem de fer la vinagreta.
Amanim les asbargínyies amb la vinagreta de miso i les dixem templar. 


A l’hora de servir hi tirem lo sèsam per damunt.



12 comentaris:

  1. Es una buena receta para poner en práctica. ¡Buena elección!

    Bss

    Elena

    ResponElimina
  2. Hola. Qué fácil y sana la receta que nos has enseñado .Muchísimas gracias. Un acierto.

    ResponElimina
  3. Pues muy rico y nada complicado. Al principio creo que a todos nos dio la sensación de no poder hacer una receta del Chef pero estoy viendo que nos las hemos buscado muy bien.
    Besotes y nos vemos en la próxima.

    ResponElimina
  4. Una recepta super bona i super sana també
    Una abraçada
    Rosa

    ResponElimina
  5. yo no soy de la berenjena , pero tiene una pinta fabulosa
    petons

    ResponElimina
  6. A mí las berenjenas me gustan, creo, que de cualquier forma, así que éstas, con la vinagreta de miso ¡me están apeteciendo!

    B7ssss

    ResponElimina
  7. No podía dejar pasar una receta con mi ingrediente favorito... las berenjenas y con este adobo oriental me encantan. Buena elección!

    ResponElimina
  8. Oh!!! M'encantes les albergínies i fetes així, amb aquest gust tan oriental són boníssimes! Jo també tinc el llibre i aquesta és una de les receptes que fa temps que faig. Estàn realment bones!

    Una elecció fantàstica!

    Un petó

    Blanca

    ResponElimina
  9. ummmm m'encanta la teva proposta, han d'estar de pel.lícula!!
    un petó

    ResponElimina
  10. Quina pinta tenen, han d'estar mmmmmmmmm 😋😋😋
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  11. Tiene que estar fantástica. Me la apunto. Un beso

    ResponElimina
  12. Seguro que están muy ricas las berenjenas asi preparadas.besinos

    ResponElimina