3/2/17

Tortelli alla maremmana *Itàlia



Lo repte CRI d’aquest mes mos porta a la Toscana amb aquests fantàstics tortelli. Una recepta molt completa de la qual n’he fet una versió vegetariana.



Ingredients:
Per la pasta:
500g di farina tipo 00
4 uova
Un cucchiaio di olio extra vergine di oliva
Sale

Per il ripieno:
200g si spinaci lessati (o bietola)
200g di ricotta (meglio se di Pecora)
Un uovo
60g di parmigiano reggiano grattugiato
Un monnullo di noce moscata
Sale
Pepe di mulinello

Per il condimento:
200g di polpa di vitello macinata*
200g di magro di mainal maciato*
100g di salsiccia fresca*
Un bicchiere di vino rosso
Un mestolo di brodo di carne**
Un mestolino di passato di pomodoro
Sale
Pepe di mulinello

*Ho he substituït per tofu ferm.
**Ho he obviat. He posat una mica més de tomaca.

Preparació:
Netejar i saltejar los espinacs en un xorret d’oli.


Barrejar los espinacs en la resta dels ingredients per a farcir i reservar-ho.



Desfer lo tofu en la forquilla. 
 

Posar-lo a la cassola en un xorret d’oli i saltejar-lo. Salpebrar i tirar una miqueta de nou moscada. 
 

Afegir lo vi i la tomaca i anar coent lo sofregit a foc lent.



Mentrestant preparar la pasta. Barrejar bé tots los ingredients per formar una massa compacts i modelable. Passar-la per la màquina de fer pasta per aplanar-la.



Si teniu un motlle per a fer los tortelli serà fantàstic. Jo com no el tinc he anat tallant la pasta amb un motlle, farcint-la i després segellant les vores amb una forquilla per tal de que no s’obriguen.



Hem d’anar enfarinant-los per tal de que no s’apeguen entre ells. Una vegada acabats, posem aigua a bullir i los coem.


Escorrem bé i servim en lo sofregit per damunt.


Si vos ve de gust també hi podeu tirar una mica de parmesà.


No hi ha res més bo que la pasta fresca acabada de fer!


4 comentaris:

  1. Oye pues da el pego total el tofu, nunca lo he probado y tiene buena pinta.
    Nos vemos en el siguiente reto.
    Besos
    Nieves

    ResponElimina
  2. Me gusta mucho tu version vegetariana Cris! Te han quedado de lujo! Gracias por atreverte! Un besito guapa!

    ResponElimina
  3. t'ha quedat perfecta !!
    Una abraçada
    Rosa

    ResponElimina
  4. Que buenosssss, me encanta esta versión vegetariana.
    Besos!

    ResponElimina