Lo repte CRI
d’aquest mes mos porta a la Toscana amb aquests fantàstics tortelli. Una
recepta molt completa de la qual n’he fet una versió vegetariana.
Ingredients:
Per la
pasta:
500g di
farina tipo 00
4 uova
Un cucchiaio
di olio extra vergine di oliva
Sale
Per il
ripieno:
200g si
spinaci lessati (o bietola)
200g di
ricotta (meglio se di Pecora)
Un uovo
60g di
parmigiano reggiano grattugiato
Un monnullo
di noce moscata
Sale
Pepe di
mulinello
Per il
condimento:
200g di
polpa di vitello macinata*
200g di
magro di mainal maciato*
100g di
salsiccia fresca*
Un bicchiere
di vino rosso
Un mestolo
di brodo di carne**
Un mestolino
di passato di pomodoro
Sale
Pepe di
mulinello
*Ho he substituït
per tofu ferm.
**Ho he
obviat. He posat una mica més de tomaca.
Preparació:
Netejar i
saltejar los espinacs en un xorret d’oli.
Barrejar los espinacs en la resta
dels ingredients per a farcir i reservar-ho.
Desfer lo
tofu en la forquilla.
Posar-lo a la cassola en un xorret d’oli i saltejar-lo.
Salpebrar i tirar una miqueta de nou moscada.
Afegir lo vi i la tomaca i anar
coent lo sofregit a foc lent.
Mentrestant preparar
la pasta. Barrejar bé tots los ingredients per formar una massa compacts i modelable.
Passar-la per la màquina de fer pasta per aplanar-la.
Si teniu un
motlle per a fer los tortelli serà fantàstic. Jo com no el tinc he anat tallant
la pasta amb un motlle, farcint-la i després segellant les vores amb una
forquilla per tal de que no s’obriguen.
Hem d’anar enfarinant-los
per tal de que no s’apeguen entre ells. Una vegada acabats, posem aigua a
bullir i los coem.
Escorrem bé
i servim en lo sofregit per damunt.
Si vos ve de
gust també hi podeu tirar una mica de parmesà.
No hi ha res
més bo que la pasta fresca acabada de fer!
Oye pues da el pego total el tofu, nunca lo he probado y tiene buena pinta.
ResponEliminaNos vemos en el siguiente reto.
Besos
Nieves
Me gusta mucho tu version vegetariana Cris! Te han quedado de lujo! Gracias por atreverte! Un besito guapa!
ResponEliminat'ha quedat perfecta !!
ResponEliminaUna abraçada
Rosa
Que buenosssss, me encanta esta versión vegetariana.
ResponEliminaBesos!