Aquí una
versió de la tradicional okonomiyaki japonesa. Un dels plats que vam descobrir
al Japó i amb el qual vam riure molt per a preparar-lo. S’ha de ser tot un
expert per a pegar-li la volta, però ho vaig aconseguir!
Doncs això,
vos proposo una versió apta per a fer-la a casa amb una paella sinó disposeu d’una
bona planxa i d’alguns dels ingredients japonesos.
Ingredients:
120g farina
½ c sal
½ c sucre
5-8cm nagaimo*
180ml dashi
4 ous
2
pastanagues
½ ceba
½ col
Katsuobushi**
Salsa per a
okonomiyaki**
Maionesa
japonesa
Cebollí
*Lo nagaimo
és un tipo de moniato japonès. Com que no ne tinc a disposició, lo vaig obviar.
**Aquest
productes los podeu trobar a tendes d’alimentació asiàtica si viviu a una
ciutat, sinó a internet.
Preparació:
Barregem la
farina en los ous, la sal i lo sucre.
Afegim lo
dashi i anem remenant fins que quede una textura de massa a l’estil per fer
crêpes. Ho tapem i dixem reposar a la nevera almenys una hora.
Pelem i
rentem les pastanagues i la ceba i ho tallem a trossos fins. Tallem també la
col a trossos.
Ho barregem
bé en la massa.
Posem un
xorro d’oli a la paella i ho aboquem. Podem fer-ne una de grossa, dos o quatre
de més menudes, com preferiu.
Dixem que se
cogue bé per un costat i en una espàtula li donem la volta. Acabem de coure.
Una vegada
feta la untem amb salsa d’okonomiyaki.
Afegim una
mica de maionesa, cebollí trinxat i katsuobushi.
Itadakimasu!!
Aquesta és
una okonomiyaki vegetal, però li podeu afegir polp, calamar, algues, formatge, cansalada, carn...
al vostre gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada