29/1/17

Okonomiyaki *Japó



Aquí una versió de la tradicional okonomiyaki japonesa. Un dels plats que vam descobrir al Japó i amb el qual vam riure molt per a preparar-lo. S’ha de ser tot un expert per a pegar-li la volta, però ho vaig aconseguir!



Doncs això, vos proposo una versió apta per a fer-la a casa amb una paella sinó disposeu d’una bona planxa i d’alguns dels ingredients japonesos.

Ingredients:
120g farina
½ c sal
½ c sucre
5-8cm nagaimo*
180ml dashi
4 ous
2 pastanagues
½ ceba
½ col
Katsuobushi**
Salsa per a okonomiyaki**
Maionesa japonesa
Cebollí

*Lo nagaimo és un tipo de moniato japonès. Com que no ne tinc a disposició, lo vaig obviar.
**Aquest productes los podeu trobar a tendes d’alimentació asiàtica si viviu a una ciutat, sinó a internet.

Preparació:
Barregem la farina en los ous, la sal i lo sucre. 


Afegim lo dashi i anem remenant fins que quede una textura de massa a l’estil per fer crêpes. Ho tapem i dixem reposar a la nevera almenys una hora.



Pelem i rentem les pastanagues i la ceba i ho tallem a trossos fins. Tallem també la col a trossos.
Ho barregem bé en la massa. 



Posem un xorro d’oli a la paella i ho aboquem. Podem fer-ne una de grossa, dos o quatre de més menudes, com preferiu.


Dixem que se cogue bé per un costat i en una espàtula li donem la volta. Acabem de coure.
Una vegada feta la untem amb salsa d’okonomiyaki.



Afegim una mica de maionesa, cebollí trinxat i katsuobushi.


Itadakimasu!!


Aquesta és una okonomiyaki vegetal, però li podeu afegir polp, calamar, algues, formatge, cansalada, carn... al vostre gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada