Lo chef per
al repte d’aquest mes de Cooking The Chef és Massimo Bottura. Si bé m’ha
resultat difícil escollir uns dels seus plats perquè hi ha tantes coses bones a
provar que una no s’acabava mai de decidir, al final m’he decantat per
interpretar una de les seues receptes que explica a aquesta entrevista.
L’he
escollit perquè a casa som fans del risotto i l’havia de provar. Lo resultat,
valoreu-lo vatros mateixos.
Ingredients:
100g polenta
instantània
200g arròs
2 boles de
mozzarella
1 ceba
menuda
100g de
concentrat de tomaca
Orenga
Sal
Oli
Pebre
1/2c panela
Preparació:
Precalentem lo
forn a uns 70º.
Dorem la
polenta instantània a la paella en un xorret d’oli i després li afegim aigua
per a que se face.
Un cop feta la estenem damunt d’un paper de forna a una
llanda i ho posem al forn per a que se deshidrate, entre 50º i 70º.
Pelem,
rentem i trinxem la ceba. La sofregim a la cassola en un xorret d’oli. Salem.
Afegim l’arròs,
jo aquesta vegada he utilitzat l’arròs del Segadors del Delta. Salpebrem i
saltegem una mica l’arròs. Escalfem aigua i l’anem afegint a la cassola de mica
en mica per a que se cogue l’arròs.
Coem a una
paella lo concentrat de tomaca en una mica de sal i panel. Afegim orenga. Si lo
teniu de casa, millor. Jo l’asseco amb les fulles sanceres així quan les poso
al menjar les trituro i lo seu aroma i sabor és més potent.
Quan la
polenta estigue deshidratada (o doradeta), la traiem del forn i la fem a
trossets xicotets.
Quan l’arròs
estigue al dente afegim la mozzarella tallada a daus i remenem bé. Corregim de
sal, tornem a remenar i apaguem lo foc i dixem que s’acabe de coure l’arròs.
Una vegada
cuit lo remenem bé per a que la mozzarella s’acabe dedesfer.
Muntem lo
plat tot utilitzant un motlle. Posem a la base una mica del concentrat de
tomaca, al damunt lo risotto i al voltant la polenta.
És un plat
curiós perquè t’esperes un risotto tradicional, però amb la tomaca i la textura
cruixent de la polenta a la boca realment et recorda a una mossegada de pizza.
Que original!!! Quiero probar la polenta así, tiene que ser deliciosa. Me la apunto :D Besos!!
ResponElimina
ResponEliminaEm sembla una recepta magnífica. Estic segura que és una delícia. Ens veiem a la propera. Bss
Nunca he probado esta combinación así hecha, seguro que está rico. Una buena elección, besos
ResponEliminaOooooooohhhh em deixes en un mar de babes....es veu un plat deliciós...quina meravella!
ResponEliminaFins la propera, petons!!
Una recepta molt, molt original. Curiòs e procès de la polenta. Moltes gràcies per participar!
ResponEliminaCon esos ingredientes, de seguro que el bocado sabe a pizza, una receta diferente y sin duda deliciosa.
ResponEliminaBesos!
Mmmm, que bo Cristina! Tinc un amic italià que va viure molt temps aquí i feia una polenta exquisida. Veient el teu plat l'he recordada.
ResponEliminaBona combinació aquesta de polenta i riso.
Un petó
Em quedo a la teva cuina. Vull veure què en surt d'aquests fogons ;-)
Blanca
http://acalablanca.blogspot.com.es/
Tot plegat molt original!! El rissoto es un dels plat preferits dels meu home, aquest segur que ho provem ;-)Enhorabona per aquesta recepta tan elaborada.
ResponEliminaPetons
Qué buena pinta!!!
ResponEliminaNo he fet servir mai la polenta, però te molt bona pinta aquest plat! T'ha quedat mol bé
ResponEliminaUna abraçada