5/11/16

Polenta and rice served as pizza






Lo chef per al repte d’aquest mes de Cooking The Chef és Massimo Bottura. Si bé m’ha resultat difícil escollir uns dels seus plats perquè hi ha tantes coses bones a provar que una no s’acabava mai de decidir, al final m’he decantat per interpretar una de les seues receptes que explica a aquesta entrevista.
L’he escollit perquè a casa som fans del risotto i l’havia de provar. Lo resultat, valoreu-lo vatros mateixos.


Ingredients:
100g polenta instantània
200g arròs
2 boles de mozzarella
1 ceba menuda
100g de concentrat de tomaca
Orenga
Sal
Oli
Pebre
1/2c panela

Preparació:
Precalentem lo forn a uns 70º.
Dorem la polenta instantània a la paella en un xorret d’oli i després li afegim aigua per a que se face.


Un cop feta la estenem damunt d’un paper de forna a una llanda i ho posem al forn per a que se deshidrate, entre 50º i 70º.


Pelem, rentem i trinxem la ceba. La sofregim a la cassola en un xorret d’oli. Salem.


Afegim l’arròs, jo aquesta vegada he utilitzat l’arròs del Segadors del Delta. Salpebrem i saltegem una mica l’arròs. Escalfem aigua i l’anem afegint a la cassola de mica en mica per a que se cogue l’arròs.




Coem a una paella lo concentrat de tomaca en una mica de sal i panel. Afegim orenga. Si lo teniu de casa, millor. Jo l’asseco amb les fulles sanceres així quan les poso al menjar les trituro i lo seu aroma i sabor és més potent.



Quan la polenta estigue deshidratada (o doradeta), la traiem del forn i la fem a trossets xicotets.
Quan l’arròs estigue al dente afegim la mozzarella tallada a daus i remenem bé. Corregim de sal, tornem a remenar i apaguem lo foc i dixem que s’acabe de coure l’arròs.



Una vegada cuit lo remenem bé per a que la mozzarella s’acabe dedesfer.
Muntem lo plat tot utilitzant un motlle. Posem a la base una mica del concentrat de tomaca, al damunt lo risotto i al voltant la polenta.


És un plat curiós perquè t’esperes un risotto tradicional, però amb la tomaca i la textura cruixent de la polenta a la boca realment et recorda a una mossegada de pizza.


10 comentaris:

  1. Que original!!! Quiero probar la polenta así, tiene que ser deliciosa. Me la apunto :D Besos!!

    ResponElimina

  2. Em sembla una recepta magnífica. Estic segura que és una delícia. Ens veiem a la propera. Bss

    ResponElimina
  3. Nunca he probado esta combinación así hecha, seguro que está rico. Una buena elección, besos

    ResponElimina
  4. Oooooooohhhh em deixes en un mar de babes....es veu un plat deliciós...quina meravella!
    Fins la propera, petons!!

    ResponElimina
  5. Una recepta molt, molt original. Curiòs e procès de la polenta. Moltes gràcies per participar!

    ResponElimina
  6. Con esos ingredientes, de seguro que el bocado sabe a pizza, una receta diferente y sin duda deliciosa.
    Besos!

    ResponElimina
  7. Mmmm, que bo Cristina! Tinc un amic italià que va viure molt temps aquí i feia una polenta exquisida. Veient el teu plat l'he recordada.

    Bona combinació aquesta de polenta i riso.

    Un petó

    Em quedo a la teva cuina. Vull veure què en surt d'aquests fogons ;-)

    Blanca
    http://acalablanca.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  8. Tot plegat molt original!! El rissoto es un dels plat preferits dels meu home, aquest segur que ho provem ;-)Enhorabona per aquesta recepta tan elaborada.
    Petons

    ResponElimina
  9. No he fet servir mai la polenta, però te molt bona pinta aquest plat! T'ha quedat mol bé
    Una abraçada

    ResponElimina