26/7/19

Carabassó farcit d'arròs, gentilles i pinya



Ingredients:
4 carabassons redons
½ tassa gentilles
½ tassa arròs basmati integral
2 talls de pinya natural
¼ primentó roig
Pebre negre
Primentó roig picant
Sal
Oli d’auliva

Preparació:
Netegem bé los carabassons, los hi tallem la part superior i los abuidem.


Salpebrem, tirem un xorret d’oli i los coem al forn a uns 170º. A mi m’agrada que estiguen “al dente” però podeu coure’ls una mica més is vos agraden ben cuits.


Posem la polpa del carabassó a una paella amb un xorret d’oli, sal pebre i primentó picant. Ho saltegem. Ho reservem i dixem gelar.


Coem les gentilles i l’arròs amb aigua. Una vegada fet, ho dixem gelar.


Netegem lo primentó i lo tallem a trossets xicotets. Si lo primentó cru no vos agrada o no lo païu bé, podeu saltejar-lo amb lo carabassó.
Pelem los dos talls de pinya i també la fem a trossets.
Barregem a un bol les gentilles, l’arròs, la polpa de carabassó saltejada, lo primentó i la pinya.


Farcim los carabassons i ho servim acabat de fer o bé ho guardem a la nevera 1 o 2 hores per  a servir ben fresquet.


És un plat d’estiu que també podríeu fer calent de cara a la tardor.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada