4
carabassons redons
½ tassa
gentilles
½ tassa
arròs basmati integral
2 talls de
pinya natural
¼ primentó
roig
Pebre negre
Primentó roig
picant
Sal
Oli d’auliva
Preparació:
Netegem bé
los carabassons, los hi tallem la part superior i los abuidem.
Salpebrem,
tirem un xorret d’oli i los coem al forn a uns 170º. A mi m’agrada que estiguen
“al dente” però podeu coure’ls una mica més is vos agraden ben cuits.
Posem la
polpa del carabassó a una paella amb un xorret d’oli, sal pebre i primentó
picant. Ho saltegem. Ho reservem i dixem gelar.
Coem les
gentilles i l’arròs amb aigua. Una vegada fet, ho dixem gelar.
Netegem lo
primentó i lo tallem a trossets xicotets. Si lo primentó cru no vos agrada o no
lo païu bé, podeu saltejar-lo amb lo carabassó.
Pelem los
dos talls de pinya i també la fem a trossets.
Barregem a
un bol les gentilles, l’arròs, la polpa de carabassó saltejada, lo primentó i
la pinya.
Farcim los
carabassons i ho servim acabat de fer o bé ho guardem a la nevera 1 o 2 hores
per a servir ben fresquet.
És un plat d’estiu
que també podríeu fer calent de cara a la tardor.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada