19/5/19

Pastís de porros *Turquia


Tercer domenge de mes i mos toca viatjar a Turquía, un país amb una gastronomia espectacular amb fusions d’orient i occident.


Avui vos porto una recepta senzilla, bona i ideal per a compartir. Segur que agradarà a tothom. L’he agafada d’un llibre que ja vos vaig presentar a la edició número 11 d’Un llibre, una recepta. Amb ella participo al repte de Cocinas del Mundo de la mà de La cajita de Nieves y Elena, si hi aneu podreu vore totes les altres receptes que han fet qui s'ha animat a participar.

Ingredients:
Per a la massa*:
350g farina de blat
½ c sal
120g mantega freda (també es pot substituir per oli)
1 rovell d’ou
6C aigua molt gelada

*Si no teniu temps de preparar-la podeu comprar una massa per a empanada com he fet jo per a aquesta ocasió.

Oli d’auliva
4 alls porros grans (uns 650g després de netejats i tallats)
120g formatge feta
Julivert
½ c cayena en pols
4 ous
Pebre
1C llet vegetal

Preparació:
Fem la massa tot barrejant la farina i la mantega. Després afegim lo rovell i l’aigua. Acabem de fer la massa, la tapem i dixem reposar a la nevera 30 minuts.
Netegem bé i tallem los porros a trossets. Posem un xorret d’oli a la paella, los afegim, salpebrem i coem a foc lent fins que estigue tendre. Dixem gelar una mica.



Barregem a un bol los ous (guardem una mica per a pintar la massa després), lo formatge feta desfet amb les mans, lo julivert trinxat, la cayena i lo sofregit d’alls porros.


Estenem la massa  i la tallem en dues parts iguals.
Precalentem lo forn a 200º.
Posem paper de forn a una llanda i estenem la massa, afegim a sobre el farcit i tapem a l’altre tros de massa. Segellem les vores com més mos agrade i pintem amb l’ou que hem reservat.



Ho posem al forn i coem uns 20-30 minuts. Tot dependrà del vostre forn. Quan veiguem que la massa ja està doradeta i feta, traiem del forn i dixem reposar uns 20 minuts abans de servir.


És una d’aquelles receptes que l’endemà encara està més bona!



Si voleu descobrir altres receptes turques del blog mireu los enllaços següents:


9 comentaris:

  1. Mmmm a mí todo lo que empiece por hojaldre... jeje ¡Suena muy rico!

    ResponElimina
  2. El pastel tiene una pinta increible, pero el nombre escrito en catalán puede inducir a error, ja ja. Es broma, gracias por acompañarnos en el viaje a Turquía.

    Bss

    Elena

    ResponElimina
  3. Los pasteles o tartas saladas me encantan y este de puerros tiene una pinta estupenda Cris! Además de sano y fácil, como a mi me gusta! Buen domingo!

    ResponElimina
  4. Hola Cristina, esta receta me parece estupenda.
    Podrías hacer mención en la entrada del reto? No lo nombras en ningún momento :-)
    Saludos!
    Nieves

    ResponElimina
  5. Este pastel de puerros tiene una pinta increíble, no lo conocía, rica aportació
    Un saludo

    ResponElimina
  6. puerros, feta, huevos..., que rico pastel, una idea estupenda para aprovechar puerros deliciosos, una opción vegetariana muy rica. besos

    ResponElimina
  7. aquests tipus de pastissos són ideals per a tenir-los sempre al cap, estan boníssimis i sempre et treuen d'un "apuro" té una pinta boníssima!
    petons

    ResponElimina
  8. Todo lo que lleva hojaldre me gusta, te quedó genial. besinos

    ResponElimina