Tercer
domenge de mes i mos toca viatjar a Turquía, un país amb una gastronomia espectacular
amb fusions d’orient i occident.
Avui vos
porto una recepta senzilla, bona i ideal per a compartir. Segur que agradarà a
tothom. L’he agafada d’un llibre que ja vos vaig presentar a la edició número
11 d’Un llibre, una recepta. Amb ella participo al repte de Cocinas del Mundo de la mà de La cajita de Nieves y Elena, si hi aneu podreu vore totes les altres receptes que han fet qui s'ha animat a participar.
Ingredients:
Per a la
massa*:
350g farina
de blat
½ c sal
120g mantega
freda (també es pot substituir per oli)
1 rovell d’ou
6C aigua
molt gelada
*Si no teniu
temps de preparar-la podeu comprar una massa per a empanada com he fet jo per a
aquesta ocasió.
Oli d’auliva
4 alls porros
grans (uns 650g després de netejats i tallats)
120g
formatge feta
Julivert
½ c cayena
en pols
4 ous
Pebre
1C llet
vegetal
Preparació:
Fem la massa
tot barrejant la farina i la mantega. Després afegim lo rovell i l’aigua.
Acabem de fer la massa, la tapem i dixem reposar a la nevera 30 minuts.
Netegem bé i
tallem los porros a trossets. Posem un xorret d’oli a la paella, los afegim,
salpebrem i coem a foc lent fins que estigue tendre. Dixem gelar una mica.
Barregem a
un bol los ous (guardem una mica per a pintar la massa després), lo formatge
feta desfet amb les mans, lo julivert trinxat, la cayena i lo sofregit d’alls
porros.
Estenem la
massa i la tallem en dues parts iguals.
Precalentem lo
forn a 200º.
Posem paper
de forn a una llanda i estenem la massa, afegim a sobre el farcit i tapem a l’altre
tros de massa. Segellem les vores com més mos agrade i pintem amb l’ou que hem
reservat.
Ho posem al
forn i coem uns 20-30 minuts. Tot dependrà del vostre forn. Quan veiguem que la
massa ja està doradeta i feta, traiem del forn i dixem reposar uns 20 minuts
abans de servir.
És una d’aquelles
receptes que l’endemà encara està més bona!
Si voleu
descobrir altres receptes turques del blog mireu los enllaços següents:
Mmmm a mí todo lo que empiece por hojaldre... jeje ¡Suena muy rico!
ResponEliminaEl pastel tiene una pinta increible, pero el nombre escrito en catalán puede inducir a error, ja ja. Es broma, gracias por acompañarnos en el viaje a Turquía.
ResponEliminaBss
Elena
Los pasteles o tartas saladas me encantan y este de puerros tiene una pinta estupenda Cris! Además de sano y fácil, como a mi me gusta! Buen domingo!
ResponEliminaHola Cristina, esta receta me parece estupenda.
ResponEliminaPodrías hacer mención en la entrada del reto? No lo nombras en ningún momento :-)
Saludos!
Nieves
Hecho, con las prisas se me olvidó...
EliminaEste pastel de puerros tiene una pinta increíble, no lo conocía, rica aportació
ResponEliminaUn saludo
puerros, feta, huevos..., que rico pastel, una idea estupenda para aprovechar puerros deliciosos, una opción vegetariana muy rica. besos
ResponEliminaaquests tipus de pastissos són ideals per a tenir-los sempre al cap, estan boníssimis i sempre et treuen d'un "apuro" té una pinta boníssima!
ResponEliminapetons
Todo lo que lleva hojaldre me gusta, te quedó genial. besinos
ResponElimina