7/11/18

Un llibre, una recepta (11). Cigrons amb salsa de tomaca picant



Aquest mes viatgem a Turquía de la mà d’un llibre xicotet que té moltes receptes que fan venir gana.



Turquía és un país amb una cuina carregada d’aromes i sabors que descobrim amb les receptes que mos han preparat a continuació.

Helena també s’ha decantat pels cigrons i ha fet un Estofat de cigrons i espinacs. A que vos venen ganes de pegar-li una cullerada?


I un plat de peix, Broquetes de rap acompanyades d'un bon arròs.


Paula s’ha posat a la cuina amb el seu mini ajudant Biel i mos ha preparar tres receptes. Unes Mandonguilles amb salsa d’asbargínyia.
  

Acompanyades d’un Pa de poble turc.


I aprofitant la mateixa massa mare també ha fer una Pizza turca.


Aquesta edició totes heu estat molt treballadores! Estela mos ha preparat un Pilaf de bulgur amb pollastre.

I una Truita vegetal a la manera turca.


Ara sí, aquí teniu la recepta d’aquest cigrons picants que acompanyats de l’arròs esdevenen un plat ben complet amb tots los aminoàcids essencials.

Ingredients:
450g cigrons cuits
1 ceba
120g pastanagues
300ml caldo vegetal
400g tomaca en conserva
1c concentrat de tomaca
1 fulla llorer
2C cilantre frec
Arròs basmati(la quantitat que vulgueu d’acompanyament)
2 dents d’all
Oli d’auliva
1 pesteta
Sal
Pebre

Preparació:
Pelem i trinxem la ceba, los alls, les pastanagues si la pesteta.
Posem un xorro d’oli a la cassola i ho sofregim uns 5 minuts. Salpebrem.


Afegim lo caldo vegetal, tapem la cassola i ho dixem coure durant 15 minuts.



Afegim la tomaca, lo concentrat de tomaca, la fulla de llorer i los cigrons. Ho coem a foc lent amb la cassola tapada.



Coem l’arròs.
Trinxem lo cilantre i l’afegim. Remenem bé i servim acompanyat d’arròs basmati.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada