12/7/19

Cascaflote de Marmolejo





La recepta d’avui és fresqueta i d’estiu, originaria de Jaén i que he tret del blog Cocinando entre olivos. Si la proveu segur que vos agrada!

Ingredients:
1kg tomaques
1 dent d’all
4 ous
Molla de pa, com un llengüet (millor di és d’un parell de dies abans)
Vinagre
Sal
Oli d’auliva

Preparació:
Bullim los ous. Los dixem gelar i los pelem. Separem lo rovell de les clares.
Al got de la batedora posem les tomaques a trossos i pelades (uns 1700g), la dent d’all pelada, la molla de pa, los rovells d’ou, un xorret vinagre, un bon xorro d’oli d’auliva i sal. Ho triturem bé. Ha de quedar una textura prou densa, com un salmorejo o una mica més.




Tallem a trossets la resta de les tomaques i les clares d’ou. Ho posem a un bol i ho barregem bé.




Afegim la crema al bol i barregem bé. 


Ho dixem un parell d’hores a la nevera per a que se mesclen los sabors i ja podrem gaudir d’un plat boníssim per als amants de les tomaques com jo.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada