La recepta d’avui
és fresqueta i d’estiu, originaria de Jaén i que he tret del blog Cocinando entre olivos. Si la proveu segur que vos agrada!
Ingredients:
1kg tomaques
1 dent d’all
4 ous
Molla de pa,
com un llengüet (millor di és d’un parell de dies abans)
Vinagre
Sal
Oli d’auliva
Preparació:
Bullim los
ous. Los dixem gelar i los pelem. Separem lo rovell de les clares.
Al got de la
batedora posem les tomaques a trossos i pelades (uns 1700g), la dent d’all
pelada, la molla de pa, los rovells d’ou, un xorret vinagre, un bon xorro d’oli
d’auliva i sal. Ho triturem bé. Ha de quedar una textura prou densa, com un
salmorejo o una mica més.
Tallem a
trossets la resta de les tomaques i les clares d’ou. Ho posem a un bol i ho
barregem bé.
Afegim la
crema al bol i barregem bé.
Ho dixem un parell d’hores a la nevera per a que se
mesclen los sabors i ja podrem gaudir d’un plat boníssim per als amants de les
tomaques com jo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada