17/7/19

Lasanya de carabassó




Arribada d’Itàlia amb aquesta pasta vaig fer una lasanya per a un bon número de comensals.

Ingredients:
500g pasta per a lasanya
3 carabassons grossos
1 ceba grossa
1 dent d’all
400ml crema vegetal (soja, arròs...)
700g tomaques en conserva casolana
Sal
Oli
Pebre
Peperoncino
Orenga
Parmesà

Preparació:
Com que eren unes làmines prou grans i no tenia una olla lo suficient gran per a bullir-les, vaig bullir l’aigua i dixar-les reposar en una llanda cobertes uns 10-12 minuts fins que estessen al dente.




Fem lo sofregit de tomaca. Triturem la tomaca amb una dent d’all. No del tot, sinó una mica. I la posem a la paella per a fer lo sofregit amb una mica d’oli, lo peperoncino, orenga i sal i pebre al gust. La coem a foc lent i anem reduint.
Ratllem lo carabassó.
Pelem la ceba i la tallem a trossets.
A una paella grossa posem la ceba i sofregim una mica. A continuació afegim lo carabassó i quan estigue a mitja cocció afegim la crema vegetal. Salpebrem al gust i acabem de coure.




Damunt d’uns draps de cuina les estenem per traure l’excés d’aigua.


A sobre hi posem una mica de la salsa que hem fet amb el carabassó i estenem bé.



A continuació ho enrotllem.


Precalentem lo forn a uns 160-170º.
A la base de les llandes que farem servir, posarem una mica de salsa de tomaca. A damunt anirem posant les làmines enrotllades una mica separades perquè després augmentaran.



Posem més salsa de tomaca al damunt.


I finalment espolvoregem amb parmesà.
Ho posem al forn i coem fins que veiem que estigue doraret.


Servim acabat de fer o l’endemà. Esta tant bona fresqueta com calenta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada