Arribada d’Itàlia amb aquesta pasta vaig fer una lasanya per
a un bon número de comensals.
Ingredients:
500g pasta
per a lasanya
3
carabassons grossos
1 ceba
grossa
1 dent d’all
400ml crema
vegetal (soja, arròs...)
700g
tomaques en conserva casolana
Sal
Oli
Pebre
Peperoncino
Orenga
Parmesà
Preparació:
Com que eren
unes làmines prou grans i no tenia una olla lo suficient gran per a bullir-les,
vaig bullir l’aigua i dixar-les reposar en una llanda cobertes uns 10-12 minuts
fins que estessen al dente.
Fem lo
sofregit de tomaca. Triturem la tomaca amb una dent d’all. No del tot, sinó una
mica. I la posem a la paella per a fer lo sofregit amb una mica d’oli, lo
peperoncino, orenga i sal i pebre al gust. La coem a foc lent i anem reduint.
Ratllem lo
carabassó.
Pelem la
ceba i la tallem a trossets.
A una paella
grossa posem la ceba i sofregim una mica. A continuació afegim lo carabassó i
quan estigue a mitja cocció afegim la crema vegetal. Salpebrem al gust i acabem
de coure.
Damunt d’uns
draps de cuina les estenem per traure l’excés d’aigua.
A sobre hi
posem una mica de la salsa que hem fet amb el carabassó i estenem bé.
A
continuació ho enrotllem.
Precalentem lo
forn a uns 160-170º.
A la base de
les llandes que farem servir, posarem una mica de salsa de tomaca. A damunt
anirem posant les làmines enrotllades una mica separades perquè després
augmentaran.
Posem més
salsa de tomaca al damunt.
I finalment
espolvoregem amb parmesà.
Ho posem al
forn i coem fins que veiem que estigue doraret.
Servim
acabat de fer o l’endemà. Esta tant bona fresqueta com calenta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada