13/5/24

Hummus d’aulives negres

 


Ja sabeu que los hummus m’encanten! I és una manera molt fàcil de minjar llegum que a tothom agrada, pots fer mil combinacions i acompanyar també los teus plats.

Amb aquesta recepta participo al repte #HummusInternationalDay.

I aquí la recepta de l’hummus a la meua manera:


Ingredients:

400g cigrons cuits

2 dents d’all

15 aulives negres d’Aragó

1c tahina

sal

pebre negre

suc 1/2 llimona

1c comí

pebre roig

pebre roig picant

oli d’auliva


Preparació:

Pelem les dents d’all i escorrem bé los cigrons.

Posem a una paella un bon xorro d’oli. Afegim lo comí i les dents d’all. Saltegem fins que lo comí comence a petar i l’all se dore una mica.

A continuació afegim los cigrons i saltegem un parell de minuts. Apaguem lo foc i dixem gelar.


Sempre m’agrada passar los cigrons per la paella quan són de conserva.

Traiem los pinyols de les aulives.

A un pot posem lo saltejat de cigrons, lo suc de la llimona, la tahina, un bon xorro d’oli, les espècies al gust i les aulives. Ho triturem tot. Si veieu que queda molt espès, aneu afegint oli fins aconseguir la textura desitjada. O si voleu fer una versió una mica més lleugera, també poeu afegir una mica d’aigua. Al gust.

Servim en un xorret d’oli per damunt, unes aulives i l’acompanyem d’allò que vulguem per a sucar. En aquest cas he pelat unes pastanagues i tallat a tires i unes Quelis fetes amb oli d’auliva.

A gaudir!



I si voleu vore més receptes d’hummus o amb hummus, pel bloc teniu:

Hummus de carabassa

Hummus màgic

Hummus de pèsols i hummus de remolatxa

Hummus de primentó

Hummus de tomaques seques

Bowl de fajol

Confit garlic hummus with grilled mushroom

Moniato en hummus i xips de kale

Tortillas en hummus d’alvocat en feta i primentó


Ah! I no dixeu de visitar les creacions d’altres cuinetes: Reto International Day Hummus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada