Avui vinc de la mà del chef Claus Meyer per a participar al
repte de Cooking The Chef d’aquest mes i vos porto la meua versió d’un pastís
que mos ha sorprès gratament als de casa. Si vos agraden les pastanagues no vos
ho penseu dues vegades, està molt bo!
Ingredients:
600g
pastanagues
Suc de ½ llimona
5 tiges de
timó
½ dl oli d’auliva
1 ½ c curri
Per a la beixamel:
½ dl oli d’auliva
4c farina
(jo he utilitzat farina de cigrons)
1/2l llet de
civada
Nou moscada
Suc de ½ llimona
Per a la
massa:
200g de
farina de panís (jo he utilitzat farina de cigrons)
50g farina
(jo he utilitzat farina de fajol)
1dl oli d’auliva
½ dl aigua
1 o 2 c sal
Preparació:
Netegem bé les pastanagues si els tallem a rodanxes ben fines.
Les posem a
marinar una hora en lo suc de llimona, lo timó l’oli i lo curri.
Després ho
coem al forn a 150º uns 25 minuts.
Fem la massa
tots barrejant bé tots los ingredients. Després l’estenen bé als motllo que
vulguem utilitzar i la coem 10 minuts a 190º.
Fem la
beixamel tot saltejant una mica la farina amb l’oli d’auliva, després li afegim
la llet, la nou moscada i lo suc i no parem de remenar fins que agafe la consistència
desitjada.
Traiem la
massa del forn, posem a sobre la beixamel i al damunt escampem bé les
pastanagues. Ho coem tot junt al forn 25 minuts a 190º.
Acabada de
fer està molt bona però si la dixeu reposar, l’endemà encara ho estarà més.
que rico, con lo que me gusta la zanahoria, y la bechamel con harina de garbanzos no he probado, me gusta, tengo que probar, buen reto, besos
ResponEliminaM' encanta aquesta recepta, la masa, el relleno, tot. Me l' apunto.
ResponEliminaPetons
Que colores tan bonitos!!!!, con verla se me brocea la piel con todas las zanahorias que lleva, pura delicia sana de la buena. Me encanta y la versión con harinas alternativas se ve brutal.
ResponEliminaUn beso
que original aquesta recepta, i té una pinta boníssima!!
ResponEliminame l'emporto a pendents!!
petons!
Para variar una receta de tarta diferente. Queda preciosa la zanahoria sobre la tarta.
ResponEliminaBss
Cristina, aquest pastís de pastanaga te una pinta! M'apunto la base amb farina de cigrons !
ResponEliminaHola, no sé que ha pasado, he escrito el comentario desde Apple y de repente no lo he visto publicado ni aparece lo del texto en moderación. No sé si vas a recibir mi comentario dos veces, en fin.
ResponEliminaAllá voy con el segundo....ja ja ja
Esta tarta me recuerda a las italianas por la forma en la que ha tratado las zanahorias, me sorprende en este chef la gran influencia de nuestra cocina mediterránea e italiana en particular con sus bruschetta, ensaladas y risotti.
Me ha gustado mucho tu elección por la pinta tan natural y las zanahorias que me encantan y además creo que en breve la voy a preparar pues me encantaría probarla. Me la guardo.
Muchos besos
Cristina, m'encanta el teu pastis de pastanaga! Quina recepta original i 'yummy'! ...jo també me l'apunto. Gràcies i enhorabona! Petons
ResponEliminaQuin pastis de pastanaga mes original!! Ja el format de la pastanaga aixi a rodanxes es poc vist y la base amb las farinas de cigrons etc. també. Tot plegat un mos sorprenent. M'ho apunto!!
ResponEliminaPetons
que plato tan bonito y que apetecible, me ha gustado mucho como lo has contado y ese paso a paso. Receta muy curiosa. un besito
ResponEliminaSorprenent, preciós, i segur que escandalosament bo aquest pastís!!!
ResponEliminaPtnts
Glòria
Que bonito este pastel con las zanahorias así puestas... la verdad es que lo nórdico nos ha seducido. Muchas gracias por participar con una receta tan apetitosa. Abril y Aisha
ResponElimina