5/3/18

Gulerodstaerte med karry og citrontimian (Pastís de pastanaga amb curri i timó)


Avui vinc de la mà del chef Claus Meyer per a participar al repte de Cooking The Chef d’aquest mes i vos porto la meua versió d’un pastís que mos ha sorprès gratament als de casa. Si vos agraden les pastanagues no vos ho penseu dues vegades, està molt bo!




Ingredients:
600g pastanagues
Suc de ½ llimona
5 tiges de timó
½ dl oli d’auliva
1 ½ c curri
Per a la beixamel:
½ dl oli d’auliva
4c farina (jo he utilitzat farina de cigrons)
1/2l llet de civada
Nou moscada
Suc de ½ llimona
Per a la massa:
200g de farina de panís (jo he utilitzat farina de cigrons)
50g farina (jo he utilitzat farina de fajol)
1dl oli d’auliva
½ dl aigua
1 o 2 c sal

Preparació:
Netegem bé les pastanagues si els tallem a rodanxes ben fines.
Les posem a marinar una hora en lo suc de llimona, lo timó l’oli i lo curri.


Després ho coem al forn a 150º uns 25 minuts.


Fem la massa tots barrejant bé tots los ingredients. Després l’estenen bé als motllo que vulguem utilitzar i la coem 10 minuts a 190º.



Fem la beixamel tot saltejant una mica la farina amb l’oli d’auliva, després li afegim la llet, la nou moscada i lo suc i no parem de remenar fins que agafe la consistència desitjada.


Traiem la massa del forn, posem a sobre la beixamel i al damunt escampem bé les pastanagues. Ho coem tot junt al forn 25 minuts a 190º.



Acabada de fer està molt bona però si la dixeu reposar, l’endemà encara ho estarà més.




12 comentaris:

  1. que rico, con lo que me gusta la zanahoria, y la bechamel con harina de garbanzos no he probado, me gusta, tengo que probar, buen reto, besos

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  2. M' encanta aquesta recepta, la masa, el relleno, tot. Me l' apunto.
    Petons

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  3. Que colores tan bonitos!!!!, con verla se me brocea la piel con todas las zanahorias que lleva, pura delicia sana de la buena. Me encanta y la versión con harinas alternativas se ve brutal.
    Un beso

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  4. que original aquesta recepta, i té una pinta boníssima!!
    me l'emporto a pendents!!
    petons!

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  5. Para variar una receta de tarta diferente. Queda preciosa la zanahoria sobre la tarta.
    Bss

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  6. Cristina, aquest pastís de pastanaga te una pinta! M'apunto la base amb farina de cigrons !

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  7. Hola, no sé que ha pasado, he escrito el comentario desde Apple y de repente no lo he visto publicado ni aparece lo del texto en moderación. No sé si vas a recibir mi comentario dos veces, en fin.

    Allá voy con el segundo....ja ja ja

    Esta tarta me recuerda a las italianas por la forma en la que ha tratado las zanahorias, me sorprende en este chef la gran influencia de nuestra cocina mediterránea e italiana en particular con sus bruschetta, ensaladas y risotti.

    Me ha gustado mucho tu elección por la pinta tan natural y las zanahorias que me encantan y además creo que en breve la voy a preparar pues me encantaría probarla. Me la guardo.

    Muchos besos

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  8. Cristina, m'encanta el teu pastis de pastanaga! Quina recepta original i 'yummy'! ...jo també me l'apunto. Gràcies i enhorabona! Petons

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  9. Quin pastis de pastanaga mes original!! Ja el format de la pastanaga aixi a rodanxes es poc vist y la base amb las farinas de cigrons etc. també. Tot plegat un mos sorprenent. M'ho apunto!!
    Petons

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  10. que plato tan bonito y que apetecible, me ha gustado mucho como lo has contado y ese paso a paso. Receta muy curiosa. un besito

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  11. Sorprenent, preciós, i segur que escandalosament bo aquest pastís!!!
    Ptnts
    Glòria

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  12. Que bonito este pastel con las zanahorias así puestas... la verdad es que lo nórdico nos ha seducido. Muchas gracias por participar con una receta tan apetitosa. Abril y Aisha

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