Lo chef del
mes del repte de Cooking the Chef és Dani García. Aquesta vegada tocava un de
prop i m’ha costat molt decidir-me per una recepta d’ell perquè ne té moltes
que domés de llegir-les ja tens ganes d’anar al bar i fer-te unes tapetes.
Aquí teniu
la meua versió de la seua recepta que he tret d’aquí. Si teniu ganes de minjar
polp en un toquet japonès no dubteu en provar-ho!
Ingredients:
Depenent del
pes del vostre polp ajusteu les quantitats.
1 polp de
3kg
1kg de pasta
de miso d’arròs
300ml sake
300ml mirin
450g panela
Pataques
Preparació:
Tenim dues
opcions per al polp. O bé un de cuit o un natural.
Si compreu
un polp, l’haureu de congelar com a mínim 15 dies per a que vos quede tendre. Després
l’haureu de coure (ja sabeu que hi ha centenar de trucs: assustar-lo, en una
fulla de llorer, a l’olla pressió, en un tap de suro... ) i dixar-lo gelar.
Sinó teniu
temps (com ha segut lo meu cas en aquesta recepta) podeu comprar unes potes de
polp cuites a la peixateria, al supermercat o als congelats.
Posarem a
una olla lo mirin, lo sake i la panela.
Ho farem bullir per a que se desface la
panela i s’evapore l’alcohol. Després ho retirarem del foc i afegirem lo miso.
Ho remenarem bé i dixarem gelar.
Podeu tallar
les potes de polp a trossos o bé dixar-les sanceres. Barrejarem la salsa en lo
polp i ho dixarem marinar a la nevera 24h.
Rentarem bé
les pataques i les bullirem en pell. Després les tallarem a rodanxes i les
passarem per la planxa.
A
continuació passarem lo polp per la planxa i servirem damunt de les pataques.
I
a gaudir!
M'encanta el pop encara que no acostumo a cuinar-lo perque em fa por que em quedi dur... molt bona pinta aquest plat.
ResponEliminaMoltes mercès per participar
Petons
Aisha
Quina pinta mes deliciosa que te aquest pop. El toc japo m'encanta i no l'he fet mai aixi, m'apunto la recepta perque segur que a casa agrada molt.
ResponEliminaPetonets!
Una pinta extraordinaria. Adoro el pulpo.
ResponEliminaBesos
m'encanta el pop i amb aquesta pinta qui li diu que no?
ResponEliminapetonets!!
Me apunto la receta. Me encanta el pulpo
ResponEliminaMenudo contraste de sabores, con ese ingrediente pesquero y esos aderezos tan orientales. Me encanta.
ResponEliminaHem coincidit en el marinat amb miso. Haig de provar aquest pop pero ja.
ResponEliminaPetons
Buena marinada la que propones en esta receta, si el pulpo ya de por sí me gusta, de esta forma habrá que probarlo.
ResponEliminaB7ssss
M'ha encantat aquesta recepta i és ben senzilla (si compres el pop cuinat, és clar). Me l'apunto!
ResponEliminaAins si que bones son les tapes de pop i si a mes tenen un toc oriental, ja la cosa ha de ser ben bona. M'agrada la recepta.
ResponEliminadarrerament m'estic aficionant al pop ...aquesta manera de marinar-lo ha d'estar boníssim!
ResponEliminaPTNTS
Glòria