Avui una adaptació
d’una recepta d’un llibre fantàstic amb moltes idees culinàries veganes.
Ingredients:
500g
bajoques rodones
4 o 5
pataques noves de diferents tipus
8 xampinyons
1 ceba
morada
Oli d’auliva
Sal
Pebre negre
Per a la
vinagreta:
3 C d’oli d’auliva
2 C mostassa
antiga
1 ½ C xarop d’agave
Sal
Preparació:
Rentem bé
les pataques i les tallem a galls.
Les posem a
una safata de vidre i los hi tirem un xorro d’oli i salpebrem.
Les coem al
forn a 200º i les anem remenant de tant en tant fins que estiguen cuites.
Rentem i fem
a trossos les bajoques. Les bullim i una vegada cuites les posem en un bol amb
aigua i gel durant un minut, escorrem i reservem.
Pelem la
ceba i la tallem a juliana. La sofregim.
Netegem los
xampinyons i los tallem a làmines. Los afegim al sofregit de la ceba i coem.
Quan estiguin
fets, ho dixem gelar.
Preparem la
vinagreta.
Una vegada
tot estigue fresc ho barregem bé amb la vinagreta i servim.
Una plat
boníssim!
Ah! I també
lo podeu preparar la nit ans i gaudir-lo en san demà a la carmanyola. O bé acabat de fer a temperatura ambient. És un plat molt versàtil.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada