5/1/21

Amanida de remolatxa i taronja

 


Aquest mes amb Cooking the Chef fem receptes d’una cuinera que segurament vos sonarà perquè haureu vist per la tele, ja que los seus programes de cuina crec que los han fet tots a diverses cadenes, tant autonòmiques com nacionals. Es tracta de Julie Andrieu.

Lo seu receptari és inacabable i per a triar una recepta m’ha costat molt. Al final m’he decantat per una de ben senzilla amb productes de temporada i proximitat, la taronja i la remolatxa. Bones per a tothom i que mos ajudaran durant l’hivern i a més a més donaran un toc de color a les nostres taules.

 

Ingredients:

3 taronges

2 remolatxes

1C aigua de tarongina (azahar com li diríem en castellà)

Primentó d’Espelette

½ c canyella en pols

Sal (jo he utilitzat sal Maldon)

2C oli d’auliva

Brots tendres per decorar

 

Preparació:

Emboliquem les remolatxes en paper de plata i les posem a rostir al forn.  Podeu aprofitar l’energia per rostir pataques, primentons, cebes... sempre que engeguem el forn, aprofitem-lo al màxim.



Una vegada estiguen cuites, les dixem gelar. Les pelem i tallem a rodanxes.

Fem la vinagreta amb lo suc d’una taronja, l’aigua de tarongina, un polsim de primentó, la canyella i  l’oli d’auliva.

 

Remenem bé i ho aboquem damunt les rodanxes de remolatxa i barregem bé per a marinar-les.


Pelem les dues taronges que mos quedem i les tallem a rodanxes.

Posem a una safata les rodanxes de taronja intercalades amb les de remolatxa.


Decorem amb les fulles de brots tendres i sal Maldon per damunt al gust.

  

Reguem amb una mica de vinagreta del maridat i servim.


 

Si voleu vore com Julie fa la recepta, mireu el següent vídeo: Salade de betterraves rôties.

I si voleu vore les receptes de qui s’ha animat a participar, visiteu: Cooking the Chef.

 

7 comentaris:

  1. Una ensalada de invierno preciosa. Me encanta el color. Te ha quedado estupenda.
    Feliz año muevo.
    Besos

    ResponSuprimeix
  2. No soy muy fan de la remolacha pero esta ensalada tiene buena pinta. bss desde Asturias

    ResponSuprimeix
  3. A tope de vitamines! aquesta amanida l'he de provar de fer a casa, ha d'estar molt molt bona!
    petons

    ResponSuprimeix
  4. Sòc i no sòc fan de les remolatxes... m'agraden però a vegades quan domina tant el seu sabor de terra, em son un pel desagradable, però crec que amb l'ajuda de la dolçor de les taronjes i la vinagreta. Las provaré. Gràcies per trobar un ratet per el repte. Gràcies.

    ResponSuprimeix
  5. Una ensalada llena de color y vitaminas, esa vinagreta tiene que estar riquísima. Feliz año, besitos itos

    ResponSuprimeix
  6. Dos ingredientes que me encantan..queda en mi lista.
    Un abracito!!!

    ResponSuprimeix
  7. De presentació és preciosa i segur que també deu ser bona. Una combinació molt interessant. Un petó!

    ResponSuprimeix