5/11/21

Panets de llimona

 


Seguim cuinanat a tresvés dela història amb Cooking the Chef. Avui vos porto una recepta de Juan de la Mata del llibre que va escriure l’any 1747, Arte de reposteria.

 

Ingredients:

150g farina d’ametlles

2 ous

4C sucre (jo he utilitzat sucre de coco)

1 llimona

1c aigua de tarongina (Azahar)

 

Preparació:

Precalentem lo forn a 200º.

Separem les clares del rovell.

Muntem les clares a punt de neu. Jo ho he fet amb la Magimix Cook Expert. Programant: Panadería/ Montar claras.


Netegem bé la llimona i ratllem la seua pell.

Barregem los rovells en la farina d’ametlles, lo sucre de coco, l’aigua de tarongina i la pell de llimona.

Afegim les clares muntades i acabem de barrejar-ho to bé.

Amb la massa fem boletes i les posem a una llanda amb paper vegetal per a que no s’enganxen. Les aplanem una mica en lo dit.

Ho coem fins que estigue doraret. Dependrà del vostre forn, però no tarda molt uns 7-10 minuts.

Dixem gelar i ja podem gaudir d’estos panets que són com unes mini galetes que hem gaudir acompanyat los nostres tes, infusions i cafès.

 

Aquí teniu la recepta original:


 

Si voleu vore més receptes del llibre, visiteu Cooking the Chef.

I si teniu curiositat, podeu trobar l’enllaç al llibre en PDF a la Mediateca Gastronòmica.

16 comentaris:

  1. Me han encantat aquestas pastas de llimona que faré ben segur.
    Gracies per haver fet aquesta recepte, ja que quan vaig mirar-les totes, no mi vaig fixar y es ben interessant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són fàcils i bons, ja m'expliques si els fas! Gràcies!

      Elimina
  2. Geniales tus panecitos de limón. Una receta tan sencilla y qué cosa más rica...

    ResponElimina
  3. Son perfectos para la sobremesa con el café. ¡Me encantan!

    Bss

    Elena

    ResponElimina
  4. No et sembla que aquesta recepta es un precedent de panallet???? No se si estic molt agusarada... però m'ho ha recordat molt.
    Gràcies per participar un cop mès, Petò.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totalment, recorden molt als panellets! Encantada de participar-hi! Gràcies!

      Elimina
  5. deuen ser un vici...segur que no pots parar de menjar un cop comences...
    un petó!

    ResponElimina
  6. Que ricas se ven, una gran elaboracion tus galletitas, que me recuerdan mucho a los pannellets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Su sabor recuerda mucho a los panellets, pero más ligeros. ¡Gracias!

      Elimina