17/5/24

Amanida d’asbargínyia al forn


Una recepta per a compartir!

Ingredients:

2 o 3 asbargínyies

8 tomaques seques en oli

1/2 tassa de festucs

Canonges

Ruca


Per al marinat:

4 dents d’all

50ml oli d’auliva

Pebre negre

1c primentó roig picant

1c primentó roig dolç

Sal


Preparació:

Preparem lo marinat tot pelant los alls i trinxant-los. Afegim lo primentó picant, lo primentó dolç, l’oli d’auliva i lo pebre i la sal al gust. Ho dixem reposar mentre preparem la resta.

Netegem les asbargínyies i les tallem a rodanxes.

A una safata de vidre anem posant les rodanxes d’asbargínyia i les anem pintant en lo marinat. Quan les tinguem totes pintades ho dixem reposar uns 30 minuts.


Després les coem al forn uns 20-25 min a 180º.

Aquesta és una recepta on podem dixar les asbarínyies preparades de la nit abans si l’hem de consumir gelada, o bé una estona abans si la voleu tèbia. De les dues maneres està bona.

Tallarem les tomaques seques a trossets.

Pelarem los festucs.

Posarem los canonges i la ruca a la safata per a l’amanida, a sobre hi posarem l’asbargínyia i per damunt les tomaques seques i festucs. Al moment de servir, tirarem una mica de l’oli de la cocció de l’asbargínyia pel damunt.

I si vos ha agradat l’asbargínyia cuita d’aquesta manera, també la podeu acompanyar d’un bol d’arròs integral i una mica de ruca.


Ja me contareu si la feu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada