27/3/23

Mandonguilles de sépia

 


Ingredients:

1kg de sépia (ja neta)

2 dents d’all

1 manollet de julivert

1 llesca de pa sense gluten

2 ous

Sal

Pebre negre

Oli d’auliva

Farina de cigrons

 

Per a la salsa:

400g tomaca en conserva

2 pastanagues

1 ceba

1 dent d’all

Sal

Oli d’auliva

1 fulla de llorer

 

Preparació:

Triturem al processador d’aliments els ingredients per a fer les mandonguilles. Jo he utilitzat la cuba gran de la Magimix Cook Expert. Posem la sépia, les dents d’all pelades, les fulles de julivert, lo pa, los ous i sal i pebre al gust. Ho triturem bé fins obtenir una massa homogènia.


A continuació, a la olla inox de la Magimix Cook Expert prepararem la salsa mentre farem les mandonguilles. Pelem les pastanagues, la ceba i la dent d’all. Ho posem a l’olla en un bon xorro d’oli d’auliva i programem: COCCIÓN/DORAR. En acabar afegirem la tomaca, la sal i la fulla de llorer. Programarem: COCCIÓN/COCCIÓN LENTA tot dixant la tapa menuda destapada. Quan acabe, posarem la tapa i programarem: EXPERTO 1min v18.

Mentre farem la salsa, donarem forma a les mandonguilles i les arrebossarem bé amb la farina de cigrons. A una paella posarem abundant oli d’auliva i les fregirem. Les anirem posant damunt d’un plat amb paper de cuina per treure l’excés d’oli.

Posarem la salsa a una cassola, dixarem lo foc lent i afegirem les mandonguilles. Les courem així uns 40 minuts per a que s’empapen bé de salsa.

En acabar, ja podrem servir. Aquest és un d’aquells plats que l’endemà encara està més bo. També podeu fer-ne més quantitat i congelar-les sense fregir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada