21/10/18

Gnocchetti sardi con vongole e gamberi *Sardenya





Aquest mes amb Cocinas del Mundo mon anem a Sardenya. Les opcions eren moltes, però un plat de pasta sempre és benvingut a taula, així que he provat de fer los gnocchetti sardi, recepta que hauré de millorar perquè al bullir-los, han perdut prou la seua forma original.

Ingredients:
500g farina de blat
270g aigua
Sal
Per a la salsa:
300g cloïsses
300g gambes (ja pelades)
1 dent d’all
Julivert
½ got vi blanc
Sal
Oli d’auliva
Pebre negre

Preparació:
Fem la massa per a la pasta.


Amb la massa anem fent un xurrets que després tallarem a trossets.



Als trossets los hi donem una mica de forma rodona i en lo dit los anem passant damunt de la fusta per a donar la forma característica de les ratlletes als gnocchetti sardi.



A mesura que los anem fent los enfarinem una mica per a que no s’apeguen entre ells.


Posem aigua a bullir i los coem. Al coure'ls se'ls hi han esborrat les ratlles, així que suposo que la pròxima vegada hauré de fer més pressió per tal de mantindre-les... Una vegada fets los escorrem bé.


Mentrestant preparem al salsa.
Agafem les cloïsses i les posem a la paella en un xorro d’oli, quan se comencen a obrir afegim les gambes pelades, l’all i lo julivert picat i lo mig got de vi blanc. 



Dixem que s’acabe de coure tot junt i afegim los gnocchetti.


Saltegem bé, salpebrem  i servim calent.


Podem acompanyar-ho d’una mica de parmesà si vos ve de gust.


11 comentaris:

  1. Siempre me han dado pereceza hacer los gnocchis por eso valor más la preparación tan rica que has hecho. Gracias por tu participación.

    Bss

    Elena

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  2. Me voy corriendo a tu casa! Con lo que les gusta el marisco, este plato tiene que estar delicioso a más no poder.

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  3. Qué arte!!! Me encanta tu plato con la pasta fresca y el marisco. Genial

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  4. Mi primera opcion fue hacer los malloreddus pero por falta de tiempo al final cambié de idea aunque probaré antes o después jejejeje. Creo que el truco está en dejar secar la pasta unos 30 minutos antes de cocerla, se ponen separados en la bandeja y se dejan secar, asi creo que no se borrara las rayitas (por cierto, superprofesional te he visto!) al cocer porque la cocción es de 2'3 minutos. Un plato delicioso Cris! Besitos

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    Respostes
    1. Gracias por tu consejo! Esos 30 minutos seguro que és el truco, pero en la receta original no lo explicaba...
      Besos!

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  5. No he hecho nunca los gnocchi pero lo has explicado tan fácil que me animo a hacerlos... muchas gracias

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  6. A primera vista pensaba que eran judías...pero que plato tan rico!! los gnoccis los tengo pendientes y ahora me apetece muchísimo hacerlos, que pintaza!!
    un beso

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  7. Que ricos los ñoquis caseros, con la ganas que tengo de conseguir una tabla como la tuya y no la encuentro por ningún lado.

    Perfecta y rica receta.
    Bss

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  8. Estupendo plato, me la llevo para probarla uno de estos días.

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  9. Otra de las recetas que me quedan en pendientes, una delicia. La magia de la pasta a mano es algo que me seduce mucho, todo lo que lleva es sencillamente provocativo...
    besos

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  10. Fíjate que antes de leer la receta pensaba que eran habichuelas jeje ¡Qué bien te ha quedado!

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