Aquest mes
amb Cocinas del Mundo mon anem a Sardenya. Les opcions eren moltes, però un
plat de pasta sempre és benvingut a taula, així que he provat de fer los
gnocchetti sardi, recepta que hauré de millorar perquè al bullir-los, han perdut prou
la seua forma original.
Ingredients:
500g farina
de blat
270g aigua
Sal
Per a la salsa:
300g cloïsses
300g gambes
(ja pelades)
1 dent d’all
Julivert
½ got vi
blanc
Sal
Oli d’auliva
Pebre negre
Preparació:
Fem la massa
per a la pasta.
Amb la massa
anem fent un xurrets que després tallarem a trossets.
Als trossets
los hi donem una mica de forma rodona i en lo dit los anem passant damunt de la
fusta per a donar la forma característica de les ratlletes als gnocchetti
sardi.
A mesura que
los anem fent los enfarinem una mica per a que no s’apeguen entre ells.
Posem aigua
a bullir i los coem. Al coure'ls se'ls hi han esborrat les ratlles, així que suposo que la pròxima vegada hauré de fer més pressió per tal de mantindre-les... Una vegada fets los escorrem bé.
Mentrestant preparem
al salsa.
Agafem les cloïsses
i les posem a la paella en un xorro d’oli, quan se comencen a obrir afegim les
gambes pelades, l’all i lo julivert picat i lo mig got de vi blanc.
Dixem que s’acabe
de coure tot junt i afegim los gnocchetti.
Saltegem bé,
salpebrem i servim calent.
Podem acompanyar-ho
d’una mica de parmesà si vos ve de gust.
Siempre me han dado pereceza hacer los gnocchis por eso valor más la preparación tan rica que has hecho. Gracias por tu participación.
ResponEliminaBss
Elena
Me voy corriendo a tu casa! Con lo que les gusta el marisco, este plato tiene que estar delicioso a más no poder.
ResponEliminaQué arte!!! Me encanta tu plato con la pasta fresca y el marisco. Genial
ResponEliminaMi primera opcion fue hacer los malloreddus pero por falta de tiempo al final cambié de idea aunque probaré antes o después jejejeje. Creo que el truco está en dejar secar la pasta unos 30 minutos antes de cocerla, se ponen separados en la bandeja y se dejan secar, asi creo que no se borrara las rayitas (por cierto, superprofesional te he visto!) al cocer porque la cocción es de 2'3 minutos. Un plato delicioso Cris! Besitos
ResponEliminaGracias por tu consejo! Esos 30 minutos seguro que és el truco, pero en la receta original no lo explicaba...
EliminaBesos!
No he hecho nunca los gnocchi pero lo has explicado tan fácil que me animo a hacerlos... muchas gracias
ResponEliminaA primera vista pensaba que eran judías...pero que plato tan rico!! los gnoccis los tengo pendientes y ahora me apetece muchísimo hacerlos, que pintaza!!
ResponEliminaun beso
Que ricos los ñoquis caseros, con la ganas que tengo de conseguir una tabla como la tuya y no la encuentro por ningún lado.
ResponEliminaPerfecta y rica receta.
Bss
Estupendo plato, me la llevo para probarla uno de estos días.
ResponEliminaOtra de las recetas que me quedan en pendientes, una delicia. La magia de la pasta a mano es algo que me seduce mucho, todo lo que lleva es sencillamente provocativo...
ResponEliminabesos
Fíjate que antes de leer la receta pensaba que eran habichuelas jeje ¡Qué bien te ha quedado!
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