7/2/21

Un llibre, una recepta (38). Pasta soba amb tempura de peix i salsa d’ostres

 



Aquest mes l’encetem amb cuina oriental. Receptes ben variades i a l’abast de tothom amb un llibre complet que fins i tot té receptes adaptades als nostres ingredients.


Cocina oriental de Iwao Komiyama segur que vos agadarà. Si visiteu la web Hogarmania trobareu algunes receptes seues.

Imma s'ha animat i mos ha preparat Pollastre thai madssaman que ha acompanyat en una mica d'arròs. Sabors diferents que los hi han agradat molt!



I aquí teniu la recepta amb les meues adaptacions:

 

Ingredients:

800g de peix blanc (jo he utilitzat abadejo, a la recepta original utilitzen llenguado)

600g pasta soba

4-8 shitake

½ ceba

2 ous

1C sucre (jo he utilitzat panela)

Farina de blat (jo l’he utilitzat de cigrons)

100ml salsa d’ostres

100ml xerès (jo he utilitzat vi blanc)

Oli d’auliva

Sal

Pebre negre

Cilantre

 

Per a marinar:

150ml suc de llima

50ml vi de xerès (jo he utilitzat vi blanc)

50g pel de llima ratllada

30g gingebre fresc

50g cilantre frec

2 dents d’all

Sal

Pebre negre

 

Preparació:

Pelem i ratllem lo gingebre i les dents d’all a un bol. Ratllem la pell de la llima i tallem a trossets lo cilantre i l’afegim. Salpebrem, afegim lo suc de llima i lo vi blanc.


Tallem l’abadejo a tires i lo posem a marinar al bol uns 15 minuts.


Posem un xorro d’oli al wok, tirem los ous i los remenem bé. Traiem del foc i reservem lo remenat.


Pelem i tallem la ceba a juliana.

Netegem los shitake i los tallem a tires.

Ho saltegem tot al wok en un xorret d’oli. Salpebrem.



Coem los fideus soba seguin t les instruccions del fabricant. Jo normalment bullo aigua, poso los fideus a un bol i a sobre tiro l’aigua, remeno i los dixo los minuts necessaris per a que se coguen.

Costa bastant trobar soba autèntics, vigileu bé los celíacs perquè moltes vegades porten més farina de blat que de blat sarraí. Los soba no han de portar farina de blat. En aquest cas jo he utilitzat uns barrejats amb moniato que estan molt bons (gluten free i eco J )


Arrebossem l’abadejo en la farina de cigrons i fregim en abundant oli.


A mesura que estigue cuit lo posem a un plat en paper de cuina per a traure l’excés d’oli.

Afegim los fideus soba al wok en los shitake i la ceba, vi blanc, salsa d’ostres, panela i salpebrem al gust.


Ho saltegem un minutet i ja podem servir en lo remenat i lo peix al damunt.




Ah! Només l'abadejo en lo marinat i fregit ja és una recepta ben bona per a provar de fer. Ja me contareu!

Si vos animeu a cuinar receptes de llibres, només cal que m'envieu un mail a: cuinemcuinem@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada