Aquest mes l’encetem amb cuina oriental. Receptes ben variades i a l’abast de tothom amb un llibre complet que fins i tot té receptes adaptades als nostres ingredients.
Cocina
oriental de Iwao Komiyama segur que vos agadarà. Si visiteu la web Hogarmania
trobareu algunes receptes seues.
Imma s'ha animat i mos ha preparat Pollastre thai madssaman que ha acompanyat en una mica d'arròs. Sabors diferents que los hi han agradat molt!
I aquí teniu la recepta amb les meues adaptacions:
Ingredients:
800g de peix
blanc (jo he utilitzat abadejo, a la recepta original utilitzen llenguado)
600g pasta
soba
4-8 shitake
½ ceba
2 ous
1C sucre (jo
he utilitzat panela)
Farina de
blat (jo l’he utilitzat de cigrons)
100ml salsa
d’ostres
100ml xerès
(jo he utilitzat vi blanc)
Oli d’auliva
Sal
Pebre negre
Cilantre
Per a
marinar:
150ml suc de
llima
50ml vi de
xerès (jo he utilitzat vi blanc)
50g pel de
llima ratllada
30g gingebre
fresc
50g cilantre
frec
2 dents
d’all
Sal
Pebre negre
Preparació:
Pelem i ratllem lo gingebre i les dents d’all a un bol. Ratllem la pell de la llima i tallem a trossets lo cilantre i l’afegim. Salpebrem, afegim lo suc de llima i lo vi blanc.
Tallem l’abadejo a tires i lo posem a marinar al bol uns 15 minuts.
Posem un xorro d’oli al wok, tirem los ous i los remenem bé. Traiem del foc i reservem lo remenat.
Pelem i
tallem la ceba a juliana.
Netegem los
shitake i los tallem a tires.
Ho saltegem tot al wok en un xorret d’oli. Salpebrem.
Coem los fideus soba seguin t les instruccions del fabricant. Jo normalment bullo aigua, poso los fideus a un bol i a sobre tiro l’aigua, remeno i los dixo los minuts necessaris per a que se coguen.
Costa bastant trobar soba autèntics, vigileu bé los celíacs perquè moltes vegades porten més farina de blat que de blat sarraí. Los soba no han de portar farina de blat. En aquest cas jo he utilitzat uns barrejats amb moniato que estan molt bons (gluten free i eco J )
Arrebossem l’abadejo
en la farina de cigrons i fregim en abundant oli.
A mesura que estigue cuit lo posem a un plat en paper de cuina per a traure l’excés d’oli.
Afegim los fideus soba al wok en los shitake i la ceba, vi blanc, salsa d’ostres, panela i salpebrem al gust.
Ho saltegem
un minutet i ja podem servir en lo remenat i lo peix al damunt.
Ah! Només l'abadejo en lo marinat i fregit ja és una recepta ben bona per a provar de fer. Ja me contareu!
Si vos animeu a cuinar receptes de llibres, només cal que m'envieu un mail a: cuinemcuinem@gmail.com
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada