21/2/21

Falalfels farcits de ceba *Jordania

 


Aquest mes Cocinas del Mundo mos porten a Jordania. I del primer moment que vaig saber que allí es feien uns falafels farcits de ceba, no vaig poder resistir-me, los havia de cuinar!

 

Ingredients:

2 tasses de cigrons

2 cebes mitjanes o una de grossa

2 dents d’all

1 manollet de cilantre

1 manollet d ejulivert

3C comí mòlt

3C comí

3C coriandre mòlt

3C coriandre

2C sumac

Sal

Oli d’auliva

Sèsam

 

Preparació:

Posarem a remulla los cigrons la nit ans, unes 12 hores.


Pelarem i tallarem les cebes a juliana. Les posarem a la paella en un bon xorro d’oli i lo sumac. Les courem a foc lent per  a que se caramel·litzen.

Posarem al processador d’aliments los cigrons, les espècies, les dents d’all, lo julivert i lo cilantre. Ho triturem tot.

Jo he utilitzat la cuba gran del processador d’aliments de la Magimix Cook Expert. Programem AUTO 50s.

Qualsevol processador vos anirà bé, només heu de tenir en compte que vos ha de quedar granulós.

Una vegada tinguem la ceba ben caramel·litzada, fem los falafels.

Si vos unteu les mans en oli, vos serà més fàcil manipular-ho per a que no se vos apegue.

Posem la massa, una mica de ceba al centre i los hi donem la forma.


Quan los tinguem, los arrebossem bé en sèsam.

Per a coure’ls teniu dues opcions. O bé los fregiu en abundant oli, o com jo he fet, los posem damunt d’un paper vegetal a una llanda de forn a 200º i los coem uns 15-20 minuts pegant-los la volta a mitja cocció.


I ja tindreu los vostres falafels per a degustar sols, en salsa, posar-los al pa de pita, fer-vos un durum, un bon plat combinat,  per ala vostra carmanyola... aguantem molt bé una setmana a la nevera. Ah! I si ne feu de més, també los podeu congelar!



I si voleu vore més receptes de Jordania, només cal que visisiteu lo blog: La cajita de Nieves y Elena.


4 comentaris:

  1. Tienen que estar buenísimos. Yo también los haría en el horno, cuanto menos grasa más ricos están porque se aprecia mejor el sabor. Gracias por tu participación.

    Bss

    Elena

    ResponElimina
  2. Se ven espectaculares! Cuando los hago, ya que es una buena manera de comer legumbres, le coloco 1 ó 2 cucharadas de harina para que al freirlos no se desarmen
    Besos

    ResponElimina
  3. Els falafels m'encanten. Trobo molt bona idea el farcit de ceba, s'haura de provar!!
    petonets

    ResponElimina
  4. Me encanta que sean al horno. Yo los falafels los he hecho de garbanzos y de zanahoria, pero de cebolla no, y me gusta mucho cómo suena :)

    ResponElimina