Aquest mes
Cocinas del Mundo mos porten a Jordania. I del primer moment que vaig saber que
allí es feien uns falafels farcits de ceba, no vaig poder resistir-me, los
havia de cuinar!
Ingredients:
2 tasses de cigrons
2 cebes
mitjanes o una de grossa
2 dents
d’all
1 manollet
de cilantre
1 manollet d
ejulivert
3C comí mòlt
3C comí
3C coriandre
mòlt
3C coriandre
2C sumac
Sal
Oli d’auliva
Sèsam
Preparació:
Posarem a remulla los cigrons la nit ans, unes 12 hores.
Pelarem i tallarem les cebes a juliana. Les posarem a la paella en un bon xorro d’oli i lo sumac. Les courem a foc lent per a que se caramel·litzen.
Posarem al processador d’aliments los cigrons, les espècies, les dents d’all, lo julivert i lo cilantre. Ho triturem tot.
Jo he
utilitzat la cuba gran del processador d’aliments de la Magimix Cook Expert.
Programem AUTO 50s.
Qualsevol processador vos anirà bé, només heu de tenir en compte que vos ha de quedar granulós.
Una vegada
tinguem la ceba ben caramel·litzada, fem los falafels.
Si vos unteu
les mans en oli, vos serà més fàcil manipular-ho per a que no se vos apegue.
Posem la massa, una mica de ceba al centre i los hi donem la forma.
Quan los tinguem, los arrebossem bé en sèsam.
Per a coure’ls teniu dues opcions. O bé los fregiu en abundant oli, o com jo he fet, los posem damunt d’un paper vegetal a una llanda de forn a 200º i los coem uns 15-20 minuts pegant-los la volta a mitja cocció.
I ja tindreu los vostres falafels per a degustar sols, en salsa, posar-los al pa de pita, fer-vos un durum, un bon plat combinat, per ala vostra carmanyola... aguantem molt bé una setmana a la nevera. Ah! I si ne feu de més, també los podeu congelar!
I si voleu vore més receptes de Jordania, només cal que visisiteu lo blog: La cajita de Nieves y Elena.
Tienen que estar buenísimos. Yo también los haría en el horno, cuanto menos grasa más ricos están porque se aprecia mejor el sabor. Gracias por tu participación.
ResponEliminaBss
Elena
Se ven espectaculares! Cuando los hago, ya que es una buena manera de comer legumbres, le coloco 1 ó 2 cucharadas de harina para que al freirlos no se desarmen
ResponEliminaBesos
Els falafels m'encanten. Trobo molt bona idea el farcit de ceba, s'haura de provar!!
ResponEliminapetonets
Me encanta que sean al horno. Yo los falafels los he hecho de garbanzos y de zanahoria, pero de cebolla no, y me gusta mucho cómo suena :)
ResponElimina