7/8/20

Un llibre, una recepta (32). Vietnamese rice noodle salad




El llibre d’aquest mes és: Whole New You de Tia Mowry. Una actriu a qui van diagnosticar endometriosis i a partir d’aquí (i després de dues cirurgies) va decidir fer un canvi a al seua vida, sobretot amb l’alimentació. Un llibre que val la pena llegir i que ve carregat de receptes molt bones i antiinflamatòries.


Helena ens ha preparat uns Bluberry muffins que fan una pinta espectacular aprofitant que ara n'és temporada.



I aquí la meua versió d’aqueta amanida tant refrescant:

Ingredients:
¼ col llombarda
¼ col (jo he utilitzat només llombarda perquè és la que tenia)
3 pastanagues
100g fideus d’arròs amples (rice noodles)
½ tassa de cacaus
200g de tofu
2C oli d’auliva
1C tamari
½ c pesteta triturada
Mirin
Sal
Pebre negre
Menta
Cilantre
Qualsevol altres brots que vos vinguin de gust: ruca, mostassa. Mitzuma...

Per a la salsa:
Suc de 4 llimes
½ tassa oli d’auliva
3C xarop d’agave
3C vinagre d’arròs
3C salsa de peix (jo no n’he posat perquè he fet versió vegana)
1 dent d’all
1 jalapeño menut (si no ne teniu, un trosset de pesteta)


Preparació:
Escorrem bé lo tofu i li traiem l’excés d’aigua amb l’ajuda d’un tros de paper de cuina.
Lo tallem a quadradets finets (o com més vos agrade).


Marinem lo tofu tot barrejant-lo amb l’oli d’auliva, lo tamari, la pesteta, un xorret de mirin, sal i pebre al gust. Ho barregem bé i ho posem a una safata i ho coem al forn uns 30 minuts (tot dependrà del vostre forn) fins que estigue doradet.
Ho posem a un bol.



Posem aigua a bullir i la tirem sobre los fideus d’arròs. Dixem reposar fins que estiguen cuits. Los escorrem bé i dixem gelar en aigua amb gel.
Pelem les pastanagues si ne fem espaguetis.
Tallem la col ben fina.
Ho posem tot al bol i barregem bé. Afegim la menta, lo cilantre i altres brots que vos vinguen de gust. 


Al morter, aixafem una mica los cacaus, al gust.


Preparem la salsa tot posant-ho al processador d’aliments i triturant-ho.
Servim la plat en los cacaus per damunt i la salsa per acompanyar per a que cadascú se la pose al gust.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada