7/10/19

Un llibre, una recepta (22). Bento de calamar picant


Com cada mes vos porto una recepta d’un llibre de cuina i avui la cosa va de bentos que és la manera com anomenen els japonesos les carmanyoles que s’emporten cada dia a la feina o a l’escola. Fantàstic per a ara que tornem a la rutina. Si feu cerca per internet voreu que n’hi ha de milions de maneres, uns més simples i altres molt sofisticats que comporten una feinada, però lo que vos proposo avui és ben fàcil.

Effortles Bento és un llibre amb moltes receptes senzilles, organitzades per temàtiques si amb consells per organitzar-te i també congelar aliment per tenir sempre a mà receptes saludables i cuinades a casa.


Imma aquesta vegada ens ha preparat un Pollastre gratinat que han trobat molt bo i diu que repetiran.




I aquí la recepta del bento de calamars picants:

Ingredients:
Per als calamars:
2 calamars a rodanxes (guardarem les potes per a un altre plat)
2c oli de sèsam
3C sake
1C tamari
1c panela
1c sèsam
1c pasta de xili
Per a l’amanida de fesols:
200g fesolets rojos
½ ceba tendra
Sal
1C suc llimona
Oli d’auliva
Julivert
Pebre
Per a l’arròs:
200g arròs blanc (jo e utilitzat variant japonesa de granet més xicotet i rodó, tipus shusi)
Furikake (al gust)

Preparació:
Posem los fesols a remulla la nit abans.
Cuinem los fesols en abundant aigua fins que estiguen cuits.
Escorrem los fesols i dixxem gelar.


Mentrestant tirem un xorret d’oli de sèsam a la paella i afegim los calamars i saltegem.


Afegim lo sake, lo tamari, lo sucre, lo sèsam i la pasta de xili. Barregem bé i saltegem fins que los calamars estiguen cutis i la salseta lligada.


Rentem bé l’arròs i lo coem.


Pelem i trinxem la ceba. Afegim també lo julivert picat suc de llimona, oli d’auliva i salpebrem al gust. Afegim los fesols i barregem bé. Rectifiquem de sal i pebre si és necessari.



Posem lo minjar a la carmanyola com més mos agrade i a l’hora de minjar-nos-el, afegim lo furikake a l’arròs.



Idatakimasu!

Cap comentari:

Publica un comentari