5/1/17

Butter bean puree with dukkah *Egipte



Avui vos porto una recepta de Yotam Ottolenghi per a participar al repte d’aquest mes de Cooking the Chef. És un chef que m’agrada i que precisament tinc un dels seus llibres a la carta de reis aquest any, així que segurament repetiré de tant en tant amb alguna de les seues receptes per aquí. Té una gran varietat de receptes vegetarianes que enamoren.



La recepta d’avui és senzilla però que desperta los sentits: textures i aromes que inunden la boca. Ja m’ho contareu.

Ingredients:
250g de fesols (dixar-los a remulla tota la nit en mitja cullerada de bicarbonat) o bé 500g de fesols cuits.
4 dents d’all
2 ½ c de suc de llimona
120ml oli d’auliva
Sal
Pebre negre
Julivert
2 ous

Per al dukkah:
70g d’avellanes crues pelades
2 c de pipes pelades
1c llavors de fonoll
1c de llavors de comí
1c pebre negre
3 c de llavors de coriandre
1 ½ c de sèsam
1 c llavors de nigella
½ c sal Maldon
1c paprika

Preparació:
Coem los fesols. Si no teniu temps, podeu fer-ho amb fesols cuits.


Bullim los ous. Quan estiguin cuits, los pelem i reservem.
Torrem les avellanes al forn per a fe lo dukkah. 
 

El dukkah és un condiment egipci que se pot utilitzar per  a moltes receptes. Avui damunt d’aquest fantàstic puré de fesols, però ne podeu fer en més quantitat i guarda-lo per a les amanides, l’arròs o qualsevol cosa que vos agrade.
A mitja cocció afegim les pipes. A una paella, dorem la resta de llavors. Anem amb compte de no cremar les llavors, tant bon punt sentim que comencen a petar, ja ho podem traure del foc. Piquem les llavors a un morter. He dixat a banda les de nigella per a decorar més lo plat, però les podeu barrejar totes juntes si voleu.


Triturem los fesols amb los alls, lo suc de llimona, l’oli d’auliva, 80ml de l’aigua de cocció dels fesols, sal i pebre. Ha de quedar una textura de puré ben fina.
Tallem los ous a trossets.
Escampem lo puré de fesols a un plat, tirem per damunt lo dukkah, los ous, les llavors de nigella, la paprika i lo julivert.



Ho servim en un bon xorro d’oli per damunt.


I ja podeu preparar un bon tros de pa perquè està boníssim!

6 comentaris:

  1. Segur que si, perquè amb els ingredients que porta es imposible que no afradi. Deu ser de començar i no parar.....

    ResponElimina
  2. Toda una recetaza. Me ha gustado mucho la mezcla de sabores. Los ingredientes, fantásticos. Me están encantado todas y cada una de las recetas que estoy viendo.
    Petons i feliç any nou

    ResponElimina
  3. Realment és sorprenent el recull de receptes que hem aconseguit...m'has deixat de pedra amb la teva proposta i es veu boníssim...llàstima no poder tastar-ho!!
    un petó feliç any!!

    ResponElimina
  4. Me parece delicioso, tienen una pinta deliciosa y aunque no conocía el dukkah me ha llamado mucho la atención y me ha gustado muchísimo
    Besitos!!

    ResponElimina
  5. Un recepte interessant i que segur que es boníssime. Gràcies per participar i bon any!

    ResponElimina