4/12/16

Pan speziale *Itàlia



 Aquesta edició del repte CRI m’he decantat per provar la recepta dolça tot preparant aquest pa especial, un dolç típic de la regió Emilia-Romagna.



Tot i que a continuació vos poso los ingredients de la recepta original, he de dir que aquesta vegada he fet la meua versió, adaptant-la al gust dels de casa que a la fi són qui van gaudir del dolç i se’l van minjar.

Ingredients:
450g circa di farina
225g di miele*
150g fra mandrole, nocciole e pinoli*
50g fra ciliegie, cedro e arance canditi*
100g di marmellata*
50g di uva pasa
50g di cioccolato fondente
1 cucchiaino fra cannelle, garofano e coriandolo pestati
10g di bicarbobato
½ bicchiere di acqua

*He reduït la quantitat de mel a la mitat, canviat anous i orellanes per altres fruites i posant mitat farina de força de blat, mitat farina de cigrons, no hi he posat melmelada. La idea era fer un pa que no fos tant dolç. L’he decorat al meu gust també.

Preparació:
Posem la mel al foc en una culleradeta d’aigua i la desfem. Aprofito per recomanar producte local i de proximitat com és la Mel de Ramon que mai falta a casa nostra.



Tamisem la farina i hi posem tots los ingredients. Amassem bé fins obtenir una massa consistent.


Fem un rotlle en tota la massa. Enfarinem lo motlle per a que no s’enganxe i ho tapem en un drap de cuina net per a dixar-ho reposar unes dues hores.


Precalentem lo forn a 200º i decorem lo pa amb més fruits ans de posar-lo al forn durant uns 30-40 minuts (dependrà del vostre forn).


Lo dixem gelar i ja podem acompanyar lo té i cafè en un bon tros d’aquest pa.




4 comentaris:

  1. Hola Cristina, te ha quedado precioso este pan speziale, en casa gustó mucho, es ideal para prepararlo para estas fiestas.
    Besos y feliz domingo!

    ResponElimina
  2. Cris, eres una crack! Ya no solo con las saladas ahora tambien con las dulces oleeeeeeeeeee Una version fantastica! Un besito

    ResponElimina
  3. Cristina tus cambios me encantan, la adición de harina de garbanzo, los orejones y nueces; esa creo que es la idea adaptarla al gusto de casa conservando la identidad de la receta.
    Te ha quedado de lujo, te mando un beso!!!

    ResponElimina