Aquesta
edició del repte CRI m’he decantat per provar la recepta dolça tot preparant
aquest pa especial, un dolç típic de la regió Emilia-Romagna.
Tot i que a
continuació vos poso los ingredients de la recepta original, he de dir que
aquesta vegada he fet la meua versió, adaptant-la al gust dels de casa que a la
fi són qui van gaudir del dolç i se’l van minjar.
Ingredients:
450g circa
di farina
225g di
miele*
150g fra
mandrole, nocciole e pinoli*
50g fra
ciliegie, cedro e arance canditi*
100g di
marmellata*
50g di uva
pasa
50g di
cioccolato fondente
1 cucchiaino
fra cannelle, garofano e coriandolo pestati
10g di
bicarbobato
½ bicchiere
di acqua
*He reduït la
quantitat de mel a la mitat, canviat anous i orellanes per altres fruites i
posant mitat farina de força de blat, mitat farina de cigrons, no hi he posat melmelada.
La idea era fer un pa que no fos tant dolç. L’he decorat al meu gust també.
Preparació:
Posem la mel
al foc en una culleradeta d’aigua i la desfem. Aprofito per recomanar producte
local i de proximitat com és la Mel de Ramon que mai falta a casa nostra.
Tamisem la
farina i hi posem tots los ingredients. Amassem bé fins obtenir una massa
consistent.
Fem un
rotlle en tota la massa. Enfarinem lo motlle per a que no s’enganxe i ho tapem
en un drap de cuina net per a dixar-ho reposar unes dues hores.
Precalentem
lo forn a 200º i decorem lo pa amb més fruits ans de posar-lo al forn durant
uns 30-40 minuts (dependrà del vostre forn).
Lo dixem
gelar i ja podem acompanyar lo té i cafè en un bon tros d’aquest pa.
T'a quedat preciós
ResponEliminaSalutacions
Rosa
Hola Cristina, te ha quedado precioso este pan speziale, en casa gustó mucho, es ideal para prepararlo para estas fiestas.
ResponEliminaBesos y feliz domingo!
Cris, eres una crack! Ya no solo con las saladas ahora tambien con las dulces oleeeeeeeeeee Una version fantastica! Un besito
ResponEliminaCristina tus cambios me encantan, la adición de harina de garbanzo, los orejones y nueces; esa creo que es la idea adaptarla al gusto de casa conservando la identidad de la receta.
ResponEliminaTe ha quedado de lujo, te mando un beso!!!