20/7/16

Salsa marinera per a musclos

O lo que vulgueu!




Avui una recepta que m’agrada molt d’un llibre sobre tomaques. Indispensable per a l’estiu si voleu saber una mica més sobre les tomaques i les seues varietats amb receptes d’estiu i de casa. Quan comencen les tomaques sempre lo tinc ben a la vora!


Ingredients:
1 ceba gran
20ml d’oli d’auliva
500g tomaques
2c sucre morè
Sal
½ c pebre negre
½ c pebre roig dolç
2 grans d’all
Julivert
100ml vi blanc
1c farina de cigrons (si voleu la salsa més espessa)
1 o 2 pestetes (si vos agrada que pique una mica)

Preparació:
Fem un tall en creu a la base de les tomaques i les escaldem per a poder-les pelar millor. Les pelem i tallem a trossets o bé les triturem.
Pelem i rentem la ceba i ta triturem. La posem a la cassola en un xorret d’oli la dorem uns 10-15 minuts. Si ho voleu picant, ara és lo moment de posar la pesteta.
Afegim la cullerada de farina de cigrons. Remenem bé.


Afegim la tomaca, sucre, sal, pebre negre i pebre roig dolç.


Ho coem fins que la tomaca quede ben concentrada.
Pelem los alls i los trinxem en lo julivert. Ho afegim al sofregit amb lo vi blanc, remenem una mica i acabem de coure.

Una vegada feta la salsa, només cal tenir lo musclos nets i preparats per afegir-ho i coure –ho tot junt fis que los musclos estiguin a punt.

I vatros, quina versió de salsa marinera feu per als musclos?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada