18/1/15

Boletes de tofu i arròs en salsa de xiitake




Ingredients:

200g tofu

80g farina d’arròs

½ c cúrcuma

½ c paprika

½ c comí

Nou moscada

Sal

Oli



Per a la salsa:

200ml crema vegetal (soja, avena, espelta...)

8 xiitake

1c gingebre i all picat

½ c chile



Preparació:

Desfem bé lo tros de tofu i los barregem en les espècies. A continuació hi afegim la farina i barregem bé en les mans fins obtenir una massa consistent.




Anem fent boletes de la mida desitjada. Jo les vaig fer tipo gnocchis, perquè si les fem molt grans són massa contundents.



Les posem a bullir i quan suren ja les podem anar traient. Voldrà dir que ja estan cuites.



Mentrestant preparem la salsa. Posem un xorret d’oli i saltegem lo chile i la pasta de gingebre i all. Si no vos agrada lo picant, poseu només l’all trinxat.

Rentarem i tallarem los xiitake  trossets i ho afegirem al sofregit. Quan estiguin doradets afegirem la crema vegetal, rectificarem de sal i acabarem de coure.




Saltejarem les boletes en una mica d’oli i les barrejarem en la salsa. Servirem calent.



6 comentaris:

  1. Has de presentar aquestes boletes al Memòries d'aquest mes, que va de mandonguilles! Petonarros!

    ResponElimina
  2. Siii! Bona idea! Fa temps que no hi participo... Gràcies per recordar-m'ho! Ara ho faig! :)

    ResponElimina
  3. Unes boletes molt originals, i la salsa ha d'estar genial! No se si saps que organitzo un concurs al meu blog, sortegem un lot deproductes Castey valorat en 160€ i m'agradaria molt comptar amb tu,tens tota la informació al blog, a veure si t'animes! Una abraçada bonica!

    ResponElimina
  4. una recepta alternativa molt complerta! Gràcies Cristina per participar amb les dues receptes a Memòries d'una cuinera. Petonets

    ResponElimina