13/8/14

Viatjant i minjant... per Japó! (I)




Fideus


Si hi ha un país on la cultura culinària predomina, sens dubte és lo Japó. A continuació, la nostra xicoteta experiència de la visita al país, aon mos vam dixar moltíssimes coses a provar! Serà què hem de tornar? ;)


Una de les primeres coses que un vol provar (si un no és gran fan del sushi i sashimi que no és lo nostre cas...) són los fideus. Segur què alguns de vatros recordeu aquells dibuixos que feien al Canal 33 fa uns anys: "El gran Sushi" o "El petit chef" on cada vegada que provaven un plat, t'agafaven ganes de minjar-ne a tu. Japó és lo país dels fideus! I què bons què estan! Hi ha milers de combinacions, i costa tant decidir...



És una opció econòmica ja que és una minjada molt completa, i los preus oscil·len entre los 400 i 900 yens (de 3 a 7 euros) depenent dels ingredients i complements què hi vulgues afegir. L'aigua i lo té sempre van inclosos al preu.
De restaurant n'hi ha de molts tipus, des del més tradicional fins al què tu tries, pagues i treus lo tiquet del plat i només cal que li dones al cambrer per a que en pocs minuts te servixquen lo plat.  
Això sí, tot és ple d'aparadors en les reproduccions dels plats a escollir, tal qual ho veus, t'ho treuen.


Tenim los plats calents, on pots escollir quin fideu vols : soba, udon, ramen... amb lo brou dashi. Poden ser tant gelats (a l'estiu) com calents o passats per la planxa i què si tens més gana, pots agafar la combinació amb altres plats d'acompanyamnet.

KAKIAGE Soba en caldo de miso i  tempura de verdura
CURRY UDON en verdures
YAKISOBA en sèpia i verdura
COLD SOBA en algues, wasabi, nap i cebollí acompanyats de tempura de verdura i gamba

SEASONAL MENU soba en asbarginya escalivada, katsuobushi, all porro i virutes de tempura en dashi fresc

Soba en tofu fregit i verdura

Soba en tofu fregit, cebollí i algues acompanyats d'una escalopa de porc en arròs i truita

CURRY UDON en tofu fregit i verdures

YAKISOBA en verdura i porc

Soba en tempura de ceba i alga wakame acompanyats de calamar en tempura, arròs i gingebre

YUBA RAMEN en algues, bolets, verdura i pastís de peix

 Udon en bolets i bajoques acompanyats de tempura de verdure si gamba amb arròs i algues


I això només són los fideus, una xicoteta part del gran món culinari japonés. Continuarem en algun que altre post més per compartir més descobriments.

1 comentari:

  1. M'encanta aquest post! Moltes graciesp er compartir-ho està genial! Un petó guapa

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina