Fideus
Si hi ha un país on la cultura culinària predomina, sens
dubte és lo Japó. A continuació, la nostra xicoteta experiència de la visita al
país, aon mos vam dixar moltíssimes coses a provar! Serà què hem de tornar? ;)
Una de les primeres coses que un vol provar (si un no és
gran fan del sushi i sashimi que no és lo nostre cas...) són los fideus. Segur què alguns de vatros recordeu aquells dibuixos que feien al Canal 33 fa uns anys: "El gran Sushi" o "El petit chef" on cada vegada que provaven un plat, t'agafaven ganes de minjar-ne a tu. Japó
és lo país dels fideus! I què bons què estan! Hi ha milers de combinacions, i
costa tant decidir...
És una opció econòmica ja que és una minjada molt
completa, i los preus oscil·len entre los 400 i 900 yens (de 3 a 7 euros) depenent dels
ingredients i complements què hi vulgues afegir. L'aigua i lo té sempre van inclosos al preu.
De restaurant n'hi ha de molts tipus, des del més
tradicional fins al què tu tries, pagues i treus lo tiquet del plat i només cal
que li dones al cambrer per a que en pocs minuts te servixquen lo plat.
Això
sí, tot és ple d'aparadors en les reproduccions dels plats a escollir, tal qual
ho veus, t'ho treuen.
Tenim los plats calents, on pots escollir quin fideu vols : soba, udon, ramen... amb lo brou dashi. Poden ser tant gelats (a l'estiu) com calents o passats per la planxa i què si tens més gana, pots agafar la combinació amb altres plats d'acompanyamnet.
|
KAKIAGE Soba en caldo de miso i tempura de verdura |
|
CURRY UDON en verdures |
|
YAKISOBA en sèpia i verdura |
|
COLD SOBA en algues, wasabi, nap i cebollí acompanyats de tempura de verdura i gamba |
|
SEASONAL MENU soba en asbarginya escalivada, katsuobushi, all porro i virutes de tempura en dashi fresc |
|
Soba en tofu fregit i verdura |
|
Soba en tofu fregit, cebollí i algues acompanyats d'una escalopa de porc en arròs i truita |
|
CURRY UDON en tofu fregit i verdures |
|
YAKISOBA en verdura i porc |
|
Soba en tempura de ceba i alga wakame acompanyats de calamar en tempura, arròs i gingebre |
|
YUBA RAMEN en algues, bolets, verdura i pastís de peix |
|
Udon en bolets i bajoques acompanyats de tempura de verdure si gamba amb arròs i algues |
|
|
|
I això només són los fideus, una xicoteta part del gran món culinari japonés. Continuarem en algun que altre post més per compartir més descobriments.
M'encanta aquest post! Moltes graciesp er compartir-ho està genial! Un petó guapa
ResponElimina"Les receptes que m'agraden"