Una recepta apresa per terres portugueses.
Ingredients:
2 tasses de
polenta
2 tasses d’aigua
(o caldo de verdures)
1 all
Julivert
Sal
Pebre
Oli
Preparació:
Pelem i
trinxem l’all i lo julivert i ho sofregim una mica en un xorret d’oli. Afegim
la polenta, salpebrem i remenem. Hi tirem l’aigua o lo caldo de verdures,
apaguem lo forc i anem remenant fins que se forme una massa espessa.
Aboquem la
massa a un motlle (jo vaig utilitzar una carmanyola), ho repartim bé i apretem
per a que quede uniforme i dixem gelar.
Una vegada
gelat, desemmotllem i tallem a rectangles.
Posem oli a
la paella i quan estigue ben calent, fregim i les anem posant damunt d’un paper
de cuina per a que absorvixque l’oli que li sobra.
Ho podem fer
servir d’acompanyament d’algun plat, minjar calent, o posar-ho a la carmanyola
per emportar a la platja o la muntanya i sucar-ho amb alguna salsa fresqueta.
Mmmmmm! Ja me l'imagino sucat en una salsa tzatziki de cogombre i menta, boníssim! Un petó guapa!
ResponElimina"Les receptes que m'agraden"
O sucat en una salsa picanteta a base d'ají..... :)
ResponEliminaO amb allioli. . .
ResponElimina