23/7/14

Milho frito (polenta fregida) *Portugal

Una recepta apresa per terres portugueses.





Ingredients:

2 tasses de polenta

2 tasses d’aigua (o caldo de verdures)

1 all

Julivert

Sal

Pebre

Oli



Preparació:



Pelem i trinxem l’all i lo julivert i ho sofregim una mica en un xorret d’oli. Afegim la polenta, salpebrem i remenem. Hi tirem l’aigua o lo caldo de verdures, apaguem lo forc i anem remenant fins que se forme una massa espessa.



Aboquem la massa a un motlle (jo vaig utilitzar una carmanyola), ho repartim bé i apretem per a que quede uniforme i dixem gelar.



Una vegada gelat, desemmotllem i tallem a rectangles.





Posem oli a la paella i quan estigue ben calent, fregim i les anem posant damunt d’un paper de cuina per a que absorvixque l’oli que li sobra.



 Ho podem fer servir d’acompanyament d’algun plat, minjar calent, o posar-ho a la carmanyola per emportar a la platja o la muntanya i sucar-ho amb alguna salsa fresqueta.


3 comentaris:

  1. Mmmmmm! Ja me l'imagino sucat en una salsa tzatziki de cogombre i menta, boníssim! Un petó guapa!

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
  2. O sucat en una salsa picanteta a base d'ají..... :)

    ResponElimina