29/5/14

Mandonguilles de peix i gambes




 
Ingredients:

(per a 12pax)



1kg lluç

1kg rap

20 gambetes pelades

3 sèpies

2 ous

Farina de cigrons

Pa ratllat amb all i julivert

Sal

Oli

Pebre



Per a la salsa:

750ml caldo de peix

1 ceba grossa

800g de tomaca en conserva

1 nyora

1 fulla llorer

1 gotet conyac (mida cafè)

Oli

Sal

Pebre



Preparació:



Si hem demanat a la peixatera que mos netege lo peix, millor, sinó lo netegem bé i desmollem. Ho barregem en les gambetes. Salpebrem.





Després afegim los ous i lo pa ratllat segons veiguem què necessitem fins obtenir una massa modelable per a fer les mandonguilles.



Fem les mandonguilles, les arrebossem en farina de cigrons i fregim. Les posem damunt d’un tros de paper de cuina per a que absorbixque l’oli que los hi sobra. Reservem.



 

Pelem, rentem i tallem la ceba a trossets i la posem a sofregir a una cassola en un xorret d’oli. Salpebrem.




Rentem i tallem les sèpies a trossets i les afegim al sofregit. Li tirem lo gotet de conyac.





Quan ja comence a estar tot una mica doradet, afegim la tomaca tallada a trossets, sofregim una mica i a continuació tirem lo caldo de peix. 





Dixem reduir una mica, afegim les mandonguilles i acabem de coure a foc lent durant uns 20 minuts.



Estan més bones l’endemà que lo mateix dia.



Si ne sobrem i les voleu congelar també s’aguanten bé. Després només cal descongelar, acalentar i minjar.

3 comentaris:

  1. Tela marinera de recepta! jejeje de luxe! ha d'estar reboníssima, mel'apunto per un dia de moooolta festa! jejeje un petó maca!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  2. Quina delícia de recepta! Acompanyada d'un bon vi blanc, un dinar o sopar de luxe! Una abraçada!

    ResponElimina