(per a
12pax)
1kg lluç
1kg rap
20 gambetes
pelades
3 sèpies
2 ous
Farina de
cigrons
Pa ratllat
amb all i julivert
Sal
Oli
Pebre
Per a la
salsa:
750ml caldo
de peix
1 ceba
grossa
800g de
tomaca en conserva
1 nyora
1 fulla
llorer
1 gotet
conyac (mida cafè)
Oli
Sal
Pebre
Preparació:
Si hem
demanat a la peixatera que mos netege lo peix, millor, sinó lo netegem bé i
desmollem. Ho barregem en les gambetes. Salpebrem.
Després
afegim los ous i lo pa ratllat segons veiguem què necessitem fins obtenir una
massa modelable per a fer les mandonguilles.
Fem les mandonguilles, les
arrebossem en farina de cigrons i fregim. Les posem damunt d’un tros de paper
de cuina per a que absorbixque l’oli que los hi sobra. Reservem.
Pelem,
rentem i tallem la ceba a trossets i la posem a sofregir a una cassola en un
xorret d’oli. Salpebrem.
Rentem i
tallem les sèpies a trossets i les afegim al sofregit. Li tirem lo gotet de
conyac.
Quan ja comence a estar tot una mica doradet,
afegim la tomaca tallada a trossets, sofregim una mica i a continuació tirem lo
caldo de peix.
Dixem reduir una mica, afegim les mandonguilles i acabem de
coure a foc lent durant uns 20 minuts.
Estan més
bones l’endemà que lo mateix dia.
Si ne sobrem
i les voleu congelar també s’aguanten bé. Després només cal descongelar,
acalentar i minjar.
Tela marinera de recepta! jejeje de luxe! ha d'estar reboníssima, mel'apunto per un dia de moooolta festa! jejeje un petó maca!
ResponEliminahttp://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
Quina bona pinta, me les apunto!!
ResponEliminaQuina delícia de recepta! Acompanyada d'un bon vi blanc, un dinar o sopar de luxe! Una abraçada!
ResponElimina