5/5/17

Pataniscas de courgette com tomate e anchovas *Portugal



Avui tornem a anar a Portugal de la mà del chef Henrique Sá Pessoa amb el repte de CookingThe Chef d’aquest mes.


Una recepta senzilla que pot fer tothom per a gaudir a casa acabada de fer o portar a la carmanyola a la feina o d’excursió.
Al següent enllaç podeu veure la recepta original: Ingrediente Secreto

Ingredients:
2 carabassons
250g tomaques cherries
4 anxoves grans (o 8 menudes)
½ c de fulles de romer fresc
1 dent d’all
150-200g de farina d’arròs
2 ous
Sal
Oli de gira-sol
Oli d’auliva
Pebre


Preparació:
Rentem lo carabassó i lo tallem a triangles.
Trinxem les anxoves.
Rentem les cherries i les tallem per la meitat o a quarts.
Piquem lo romer fresc i laminem la dent d’all.
Posem un xorro d’oli d’auliva a la paella i sofregim la dent d’all, les anxoves i lo romer fins que veiguem que els anxoves estan completament desfetes. 


Afegim les tomaques cherries i ho saltegem tot.



Separem les clares del rovell i les muntem a punt de neu.
Barregem los rovells en la farina i afegim una mica d’aigua fins aconseguir una massa tipus per fer tempura.


Salpebrem lo carabassó i l’afegim a la massa. Remenem bé. 



Per últim afegim els clares muntades i acabem de barrejar.
A una paella en abundant oli de gira-sol fregim les pataniques. 


Quan estiguin fetes les anem col·locant damunt d’un plat amb paper de un paper a que recullgue l’excés d’oli.



Una vegada fetes ja les podem gaudir acompanyades de la salseta de tomaques.



Per cert, aquest salsa de tomaques i anxoves està tant bona que a la pròxima la farem per a un plat de pasta! ;)

7 comentaris:

  1. Muy buena pinta, me ha encantado este chef. Besos

    ResponElimina
  2. Lo menos que puedo decir es que esta receta es superoriginal porque este pastelillo que se hace con los calabacines no lo había visto nunca. Muy buena.

    ResponElimina
  3. jo m'ho apunto per un dia de tuper...ha de ser molt bo!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  4. estupenda proposta, se'm fa la boca aigua de pensar a tastar-ho!!
    enhorabona, petonets!!

    ResponElimina
  5. Qué ricas tienen que estar!!! Buena elección ;)

    ResponElimina
  6. tomates, anchoas, calabacines O_O delicioso!!!
    un beso

    ResponElimina
  7. Ostres!Quina recepte més bona. Es com un Kakiague a la portuguesa amb romaním olives...
    ¡M'encanta!
    Petons
    Albert
    misoyazafran.com

    ResponElimina