Avui tornem
a anar a Portugal de la mà del chef Henrique Sá Pessoa amb el repte de CookingThe Chef d’aquest mes.
Una recepta
senzilla que pot fer tothom per a gaudir a casa acabada de fer o portar a la
carmanyola a la feina o d’excursió.
Al següent
enllaç podeu veure la recepta original: Ingrediente Secreto
Ingredients:
2
carabassons
250g
tomaques cherries
4 anxoves
grans (o 8 menudes)
½ c de
fulles de romer fresc
1 dent d’all
150-200g de
farina d’arròs
2 ous
Sal
Oli de gira-sol
Oli d’auliva
Pebre
Preparació:
Rentem lo carabassó
i lo tallem a triangles.
Trinxem les
anxoves.
Rentem les
cherries i les tallem per la meitat o a quarts.
Piquem lo
romer fresc i laminem la dent d’all.
Posem un
xorro d’oli d’auliva a la paella i sofregim la dent d’all, les anxoves i lo
romer fins que veiguem que els anxoves estan completament desfetes.
Afegim les
tomaques cherries i ho saltegem tot.
Separem les
clares del rovell i les muntem a punt de neu.
Barregem los
rovells en la farina i afegim una mica d’aigua fins aconseguir una massa tipus
per fer tempura.
Salpebrem lo
carabassó i l’afegim a la massa. Remenem bé.
Per últim
afegim els clares muntades i acabem de barrejar.
A una paella
en abundant oli de gira-sol fregim les pataniques.
Quan estiguin fetes les anem
col·locant damunt d’un plat amb paper de un paper a que recullgue l’excés d’oli.
Una vegada
fetes ja les podem gaudir acompanyades de la salseta de tomaques.
Per cert,
aquest salsa de tomaques i anxoves està tant bona que a la pròxima la farem per
a un plat de pasta! ;)
Muy buena pinta, me ha encantado este chef. Besos
ResponEliminaLo menos que puedo decir es que esta receta es superoriginal porque este pastelillo que se hace con los calabacines no lo había visto nunca. Muy buena.
ResponEliminajo m'ho apunto per un dia de tuper...ha de ser molt bo!
ResponEliminaPtnts
Glòria
estupenda proposta, se'm fa la boca aigua de pensar a tastar-ho!!
ResponEliminaenhorabona, petonets!!
Qué ricas tienen que estar!!! Buena elección ;)
ResponEliminatomates, anchoas, calabacines O_O delicioso!!!
ResponEliminaun beso
Ostres!Quina recepte més bona. Es com un Kakiague a la portuguesa amb romaním olives...
ResponElimina¡M'encanta!
Petons
Albert
misoyazafran.com