15/2/14

Tagine de gambes *Marroc






Ingredients:



15 gambes

8 calamars

1 pastanaga

1 primentó verd

1 tomaca

1 ceba

1 pataca

100ml caldo de peix



Per a la chermula:

Julivert

1 cullerada de cilantre

1 cullerada de comí

½ cullerada de pebre negre

1 cullerada de sal

2 alls

1 cullerada de suc de llimona



Preparació:



Rentem i preparem les gambes i los calamars.



Preparem la chermula tot barrejant los ingredient si ho posem a marinar en les gambes i los calamars tallats a trossets. Ho podem dixar de 2 a 3 hores a la nevera.






Precalentem lo forn a 200º de baix.



Pelem i rentem la ceba i la pataca, ho tallem i ho posem a la base de la tagine. Fem lo mateix en la resta de verdures i ho posem al damunt.



 

Posem les gambes i los calamars marinats damunt de la verdura i tirem una mica de caldo de peix per a que ajude a coure les verdures.

 

Ho  tapem i posem al forn fins que veiguem que les gambes estan cuites i les verdures s’han begut lo caldo. Servim i destapem al moment de minjar.




*Una altra alternativa, si teniu foc de gas, és coure-ho al foc o bé en cuina de carbó. Jo ho faig al forn perquè en la vitroceràmica no m’agrada.

3 comentaris:

  1. Els tagine m'encanten! El meu preferit és el de pollastre a la llimona. Encara recordo el sabor del que vam menjar al Marroc. Era espectacularment deliciós! Però no n'havia vist mai cap de gambes. Quin goig! Mmmmmmmm, Petons!

    ResponElimina
  2. Una tagine deliciosa, Cristina. No l'he tastat mai, amb gambes...!

    ResponElimina
  3. No n'he menjat mai, pero te bona pinta!!!

    ResponElimina