15 gambes
8 calamars
1 pastanaga
1 primentó
verd
1 tomaca
1 ceba
1 pataca
100ml caldo
de peix
Per a la
chermula:
Julivert
1 cullerada
de cilantre
1 cullerada
de comí
½ cullerada
de pebre negre
1 cullerada
de sal
2 alls
1 cullerada
de suc de llimona
Preparació:
Rentem i
preparem les gambes i los calamars.
Preparem la
chermula tot barrejant los ingredient si ho posem a marinar en les gambes i los
calamars tallats a trossets. Ho podem dixar de 2 a 3 hores a la nevera.
Precalentem lo
forn a 200º de baix.
Pelem i
rentem la ceba i la pataca, ho tallem i ho posem a la base de la tagine. Fem lo
mateix en la resta de verdures i ho posem al damunt.
Posem les
gambes i los calamars marinats damunt de la verdura i tirem una mica de caldo
de peix per a que ajude a coure les verdures.
Ho tapem i posem al forn fins que veiguem que les
gambes estan cuites i les verdures s’han begut lo caldo. Servim i destapem al
moment de minjar.
*Una altra
alternativa, si teniu foc de gas, és coure-ho al foc o bé en cuina de carbó. Jo
ho faig al forn perquè en la vitroceràmica no m’agrada.
Els tagine m'encanten! El meu preferit és el de pollastre a la llimona. Encara recordo el sabor del que vam menjar al Marroc. Era espectacularment deliciós! Però no n'havia vist mai cap de gambes. Quin goig! Mmmmmmmm, Petons!
ResponEliminaUna tagine deliciosa, Cristina. No l'he tastat mai, amb gambes...!
ResponEliminaNo n'he menjat mai, pero te bona pinta!!!
ResponElimina