17/8/22

Baigan bharta (Asbargínyies especiades) *Índia

 


Ja sabeu que la cuina asiàtica hem té el cor (i el paladar) robat, i la de la Índia és una de les que més m’agrada (dec ser una de les poques persones que guanyà pes en visitar lo país). Avui la recepta és ben senzilla i segur que vos agradarà donar-li un toc diferent a l’asbargínyia escalivada que fem a casa.

Ingredients:

3 asbargínyies

1 ceba

2 tomaques

2c pasta d’all i gingebre

1c cilantre en pols

½ c cúrcuma en pols

1c garam masala

½ c comí

Oli d’auliva

Sal

Arròs basmati

Cardamono

 

Preparació:

Escalivem les asbargínyies. Una vegada gelades, les pelem i fem la carn a tires. Reservem.

Pelem i trinxem la ceba.

Posem un xorro d’oli a la cassola i afegim lo comí, quan les llavoretes comencen a petar afegim la ceba i la pasta de gingebre i all. Sofregim poc a poc.


Netegem i tallem les tomaques a daus.

Afegim la resta d’espècies i la tomaca. Continuem sofregint fins que veiguem que l’oli es comença a separar del masala.

Mentrestant coem una mica d’arròs basmati en 3 baines de cardamono per a que li done una mica de fragància.

Afegim l’asbargínyia al sofregit i coem uns 8 minuts a foc mitjà.

Servim acompanyat de l’arròs.

Aquesta recepta l’he adaptat del llibre: Cocina india para occidentales, de Anand Singh Negi.

Altres receptes de llibre al blog:

Aloo bonda (bunyols pataca)

Andhra capsicum masala (primentons en cacaus i coco)

Hara bhara kebab (medallons de pataca i verdures)

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada