3/3/19

Carciofi al tegame *Itàlia



La proposta salsa del repte CRI d’aquest mes, és producte de temporada. I que millor que unes bones carxofes de Benicarló per a fer aquesta recepta típica de la regió de Calabria.


Ingredients:
8 carciofi
½ bicchiere di vino bianco secco
20g di strutto (jo no n’he utilitzat)
4 cucchiai di olio di oliva
Un rametto di maggiorana (he posat orenga perquè no en tenia)
4 fette di pane (jo he utilitzat pa amb aulives negres)
Succo di ½ limonè
Un pizzico di peperoncino picante in polvere
Sale

Preparació:
Pelem i tallem les carxofes a galls. Les posem en aigua i llimona per a que no se facen fosques.



Posem un xorret d’oli a la cassola i afegim les carxofes, peperoncino i sal al gust. També una mica d’orenga titurat.


Saltegem i de tant en tant afegim 1 cullerada d’aigua calenta barrejada amb vi.


Coem a foc lent repetint aquesta operació fins que les carxofes estiguen cuites.
A la recepta original es fregeixen les llesques de pa amb abundant oli, però per tal de fer un plat més saludable, he torrat lleugerament el pa.
Servim les carxofes acompanyades del pa.


Buon appetito!

8 comentaris:

  1. Desde luego tener producto de temporada (habéis coincidido Marisa y tu) es un lujo que no hay que desaprovechar asi que me alegro de que la propuesta os haya gustado! Un petonet! Y gracias por participar!

    ResponElimina
  2. que bones aquestes carxofes i el punt picantet m'ha agradat moltissim
    petonets
    Rosa

    ResponElimina
  3. Me gustan mucho como los has preparado! Por aquí los llamamos alcauciles.
    Besos desde Argentina

    ResponElimina
  4. Perfectas esas alcachofas, yo ya me guardo la receta en favoritos.
    Bss

    ResponElimina
  5. Hola Cristina. Hem coincidit comprant carxofa de Benicarló. Jo allí mateix. També en posar-li el punt picantet. M'agrada.
    Besets.

    ResponElimina