La proposta
salsa del repte CRI d’aquest mes, és producte de temporada. I que millor que
unes bones carxofes de Benicarló per a fer aquesta recepta típica de la regió de Calabria.
Ingredients:
8 carciofi
½ bicchiere
di vino bianco secco
20g di
strutto (jo no n’he utilitzat)
4 cucchiai
di olio di oliva
Un rametto
di maggiorana (he posat orenga perquè no en tenia)
4 fette di
pane (jo he utilitzat pa amb aulives negres)
Succo di ½ limonè
Un pizzico
di peperoncino picante in polvere
Sale
Preparació:
Pelem i
tallem les carxofes a galls. Les posem en aigua i llimona per a que no se facen
fosques.
Posem un
xorret d’oli a la cassola i afegim les carxofes, peperoncino i sal al gust.
També una mica d’orenga titurat.
Saltegem i
de tant en tant afegim 1 cullerada d’aigua calenta barrejada amb vi.
Coem a foc
lent repetint aquesta operació fins que les carxofes estiguen cuites.
A la recepta
original es fregeixen les llesques de pa amb abundant oli, però per tal de fer
un plat més saludable, he torrat lleugerament el pa.
Servim les
carxofes acompanyades del pa.
Buon appetito!
T'han quedat bonissimes!!! Petons
ResponEliminaDesde luego tener producto de temporada (habéis coincidido Marisa y tu) es un lujo que no hay que desaprovechar asi que me alegro de que la propuesta os haya gustado! Un petonet! Y gracias por participar!
ResponEliminaque bones aquestes carxofes i el punt picantet m'ha agradat moltissim
ResponEliminapetonets
Rosa
Que ricas.!!!
ResponEliminaMe gustan mucho como los has preparado! Por aquí los llamamos alcauciles.
ResponEliminaBesos desde Argentina
Perfectas esas alcachofas, yo ya me guardo la receta en favoritos.
ResponEliminaBss
Hola Cristina. Hem coincidit comprant carxofa de Benicarló. Jo allí mateix. També en posar-li el punt picantet. M'agrada.
ResponEliminaBesets.
Menudo platazo te ha salido!
ResponEliminaNieves