Lo llibre d’aquest més és de cuina Índia vegetariana i com ja sabeu que m’encanten els curris, he escollit un curry de xampinyons que és senzill de fer i segur que agradarà a tothom.
El llibre es diu:
Indian Vevetarian Cookery, de Jack Santa Maria. Una edició de
butxaca carregada de receptes pa llepar-se los dits.
Ingredients:
400g xampinyons
4 pataques
1C ghee (jo l’he substituït per oli de coco)
2 cebes
1 tros de gingebre
1 manollet de cilantre
1c cúrcuma en pols
1c primentó picant o chili
2c sal
3 tomaques
1c garam masala
1C suc de llimona (opcional)
Preparació:
Netegem los
xampinyons i los tallem a làmines.
Pelem les
pataques i les tallem trencant a trossets, així soltaran el midó i espessiran
la salsa.
Pelem les cebes i
les tallem a juliana.
Pelem lo
gingebre.
Netegem les
tomaques i les fem a daus.
Trinxem les
fulles de cilantre.
A una cassola
posem l’oli de coco, afegim la ceba, lo gingebre i lo cilantre. Ho saltegem
fins que la ceba comence a dorar-se.
Afegim la cúrcuma,
lo primentó picant i la sal. Saltegem un parell de minuts més.
Afegim la tomaca
i saltegem. A continuació, afegim los xampinyons i la pataca. Saltegem, tapem i
dixem coure. A la recepta original no ho diu, però jo li he afegit ½ got d’aigua
per a que se cogue millor i no s’apegue. Ho coem a foc lent fins que les
pataques estiguen tendres.
Al moment de
servir afegim lo garam masala i lo suc de llimona. Barregem bé i gaudim d’un
plat reconfortant.
Podeu acompanyar-lo d’arròs o pa naan si vos ve e gust.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada