7/2/25

Un llibre, una recepta (84). Khumbi ki kari

 


Lo llibre d’aquest més és de cuina Índia vegetariana i com ja sabeu que m’encanten els curris, he escollit un curry de xampinyons que és senzill de fer i segur que agradarà a tothom.

El llibre es diu: Indian Vevetarian Cookery, de Jack Santa Maria. Una edició de butxaca carregada de receptes pa llepar-se los dits.



Ingredients:

400g xampinyons

4 pataques

1C ghee (jo l’he substituït per oli de coco)

2 cebes

1 tros de gingebre

1 manollet de cilantre

1c cúrcuma en pols

1c primentó picant o chili

2c sal

3 tomaques

1c garam masala

1C suc de llimona (opcional)

 

Preparació:

Netegem los xampinyons i los tallem a làmines.

Pelem les pataques i les tallem trencant a trossets, així soltaran el midó i espessiran la salsa.

Pelem les cebes i les tallem a juliana.

Pelem lo gingebre.

Netegem les tomaques i les fem a daus.

Trinxem les fulles de cilantre.

A una cassola posem l’oli de coco, afegim la ceba, lo gingebre i lo cilantre. Ho saltegem fins que la ceba comence a dorar-se.

Afegim la cúrcuma, lo primentó picant i la sal. Saltegem un parell de minuts més.

Afegim la tomaca i saltegem. A continuació, afegim los xampinyons i la pataca. Saltegem, tapem i dixem coure. A la recepta original no ho diu, però jo li he afegit ½ got d’aigua per a que se cogue millor i no s’apegue. Ho coem a foc lent fins que les pataques estiguen tendres.




Al moment de servir afegim lo garam masala i lo suc de llimona. Barregem bé i gaudim d’un plat reconfortant.


Podeu acompanyar-lo d’arròs o pa naan si vos ve e gust.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada