Avui vos porto una recepta de Yotam Ottolenghi per a
participar al repte d’aquest mes de Cooking the Chef. És un chef que m’agrada i
que precisament tinc un dels seus llibres a la carta de reis aquest any, així
que segurament repetiré de tant en tant amb alguna de les seues receptes per
aquí. Té una gran varietat de receptes vegetarianes que enamoren.
La recepta d’avui és senzilla però que desperta los sentits:
textures i aromes que inunden la boca. Ja m’ho contareu.
Ingredients:
250g de
fesols (dixar-los a remulla tota la nit en mitja cullerada de bicarbonat) o bé
500g de fesols cuits.
4 dents d’all
2 ½ c de suc
de llimona
120ml oli d’auliva
Sal
Pebre negre
Julivert
2 ous
Per al
dukkah:
70g d’avellanes
crues pelades
2 c de pipes
pelades
1c llavors
de fonoll
1c de
llavors de comí
1c pebre
negre
3 c de llavors
de coriandre
1 ½ c de sèsam
1 c llavors
de nigella
½ c sal Maldon
1c paprika
Preparació:
Coem los
fesols. Si no teniu temps, podeu fer-ho amb fesols cuits.
Bullim los
ous. Quan estiguin cuits, los pelem i reservem.
Torrem les
avellanes al forn per a fe lo dukkah.
El dukkah és un condiment egipci que se
pot utilitzar per a moltes receptes.
Avui damunt d’aquest fantàstic puré de fesols, però ne podeu fer en més
quantitat i guarda-lo per a les amanides, l’arròs o qualsevol cosa que vos
agrade.
A mitja
cocció afegim les pipes. A una paella, dorem la resta de llavors. Anem amb
compte de no cremar les llavors, tant bon punt sentim que comencen a petar, ja
ho podem traure del foc. Piquem les llavors a un morter. He dixat a banda les
de nigella per a decorar més lo plat, però les podeu barrejar totes juntes si
voleu.
Triturem los
fesols amb los alls, lo suc de llimona, l’oli d’auliva, 80ml de l’aigua de cocció
dels fesols, sal i pebre. Ha de quedar una textura de puré ben fina.
Tallem los ous
a trossets.
Escampem lo
puré de fesols a un plat, tirem per damunt lo dukkah, los ous, les llavors de
nigella, la paprika i lo julivert.
Ho servim en un bon xorro d’oli per damunt.
I ja podeu
preparar un bon tros de pa perquè està boníssim!
Segur que si, perquè amb els ingredients que porta es imposible que no afradi. Deu ser de començar i no parar.....
ResponEliminaQue bó !!!
ResponEliminaUna abraçada
Rosa
Toda una recetaza. Me ha gustado mucho la mezcla de sabores. Los ingredientes, fantásticos. Me están encantado todas y cada una de las recetas que estoy viendo.
ResponEliminaPetons i feliç any nou
Realment és sorprenent el recull de receptes que hem aconseguit...m'has deixat de pedra amb la teva proposta i es veu boníssim...llàstima no poder tastar-ho!!
ResponEliminaun petó feliç any!!
Me parece delicioso, tienen una pinta deliciosa y aunque no conocía el dukkah me ha llamado mucho la atención y me ha gustado muchísimo
ResponEliminaBesitos!!
Un recepte interessant i que segur que es boníssime. Gràcies per participar i bon any!
ResponElimina