Seguim cuinanat a tresvés dela història amb Cooking the Chef. Avui vos porto una recepta de Juan de la Mata del llibre que va escriure l’any 1747, Arte de reposteria.
Ingredients:
150g farina
d’ametlles
2 ous
4C sucre (jo
he utilitzat sucre de coco)
1 llimona
1c aigua de
tarongina (Azahar)
Preparació:
Precalentem lo
forn a 200º.
Separem les
clares del rovell.
Muntem les
clares a punt de neu. Jo ho he fet amb la Magimix
Cook Expert. Programant: Panadería/ Montar claras.
Netegem bé la llimona i ratllem la seua pell.
Barregem los rovells en la farina d’ametlles, lo sucre de coco, l’aigua de tarongina i la pell de llimona.
Afegim les clares muntades i acabem de barrejar-ho to bé.
Amb la massa fem boletes i les posem a una llanda amb paper vegetal per a que no s’enganxen. Les aplanem una mica en lo dit.
Ho coem fins que estigue doraret. Dependrà del vostre forn, però no tarda molt uns 7-10 minuts.
Dixem gelar i ja podem gaudir d’estos panets que són com unes mini galetes que hem gaudir acompanyat los nostres tes, infusions i cafès.
Aquí teniu
la recepta original:
Si voleu
vore més receptes del llibre, visiteu Cooking the Chef.
I si teniu curiositat, podeu trobar l’enllaç al llibre en PDF a la Mediateca Gastronòmica.
Me han encantat aquestas pastas de llimona que faré ben segur.
ResponEliminaGracies per haver fet aquesta recepte, ja que quan vaig mirar-les totes, no mi vaig fixar y es ben interessant.
Són fàcils i bons, ja m'expliques si els fas! Gràcies!
EliminaGeniales tus panecitos de limón. Una receta tan sencilla y qué cosa más rica...
ResponElimina¡Gracias!
EliminaQue ricos! Me encantan.
ResponElimina¡Gracias!
EliminaSon perfectos para la sobremesa con el café. ¡Me encantan!
ResponEliminaBss
Elena
Si, al hacerlos pequeños son ideales. ¡Gracias!
EliminaHan de ser ben bons!!! Bona elecció
ResponEliminaPetons
¡Gràcies!
EliminaNo et sembla que aquesta recepta es un precedent de panallet???? No se si estic molt agusarada... però m'ho ha recordat molt.
ResponEliminaGràcies per participar un cop mès, Petò.
Totalment, recorden molt als panellets! Encantada de participar-hi! Gràcies!
Eliminadeuen ser un vici...segur que no pots parar de menjar un cop comences...
ResponEliminaun petó!
Sí, perquè són boletes xicotetes! Gràcies!
EliminaQue ricas se ven, una gran elaboracion tus galletitas, que me recuerdan mucho a los pannellets!
ResponEliminaSu sabor recuerda mucho a los panellets, pero más ligeros. ¡Gracias!
Elimina