7/1/21

Un llibre, una recepta (37). Carabassa rostida amb iogurt, anous i salsa verda especiada

 

Seis estaciones. La nueva cocina con vegetales de Joshua McFadden és un llibre carregat de receptes amb verdures molt complet del que traureu molt de suc si vos agrada cuinar. No hi són presents totes, perquè seria impossible però podem dir que sí les més utilitzades en la cuina europea.

 


La recepta d’avui és ben senzilla i en un ingredient de temporada i cultivat a casa.

 

Ingredients:

375ml de iogurt grec o labneh (jo he utilitzat iogurt vegetal de coco)

1 dent d’all

½ C de ratlladura de llimona

Sal

Pebre negre

1kg carabassa d’hivern

Oli d’auliva

¼ tassa d’anous pelades

Per a la salsa verda especiada:

1 manoll de julivert

1 manoll de cebollí

½ tassa d’oli d’auliva

1 llimona

2C tàperes (no n’he posat perquè no mos agraden a casa)

Pebre negre

Sal

 

Preparació:

Pelem i tallem la carabassa a trossos, la posem a una safata de forn, salpebrem, tirem un xorro d’oli i coem al forn a 200º de 20 a 40 minuts (fins que estigue blaneta i doradeta per sota).


Fem la salsa verda especiada. Netegem bé la pell de la llimona i la ratllem, afegim la resta d’ingredients i lo suc de la llimona i ho triturem bé fins obtenir una salsa de textura tipo pesto.

Trinxem la dent d’all i ho barregem amb lo iogurt, la ratlladura de llimona i un polsim de sal.

Servim la carabassa als plats amb lo iogurt, les anous i la salsa verda especiada per damunt.


Gaudim del plat a temperatura ambient.

1 comentari: