Seis estaciones. La nueva cocina con vegetales de Joshua McFadden és un llibre carregat de receptes amb verdures molt complet del que traureu molt de suc si vos agrada cuinar. No hi són presents totes, perquè seria impossible però podem dir que sí les més utilitzades en la cuina europea.
La recepta d’avui
és ben senzilla i en un ingredient de temporada i cultivat a casa.
Ingredients:
375ml de
iogurt grec o labneh (jo he utilitzat iogurt vegetal de coco)
1 dent d’all
½ C de
ratlladura de llimona
Sal
Pebre negre
1kg carabassa
d’hivern
Oli d’auliva
¼ tassa d’anous
pelades
Per a la
salsa verda especiada:
1 manoll de
julivert
1 manoll de
cebollí
½ tassa d’oli
d’auliva
1 llimona
2C tàperes
(no n’he posat perquè no mos agraden a casa)
Pebre negre
Sal
Preparació:
Pelem i tallem la carabassa a trossos, la posem a una safata de forn, salpebrem, tirem un xorro d’oli i coem al forn a 200º de 20 a 40 minuts (fins que estigue blaneta i doradeta per sota).
Fem la salsa
verda especiada. Netegem bé la pell de la llimona i la ratllem, afegim la resta
d’ingredients i lo suc de la llimona i ho triturem bé fins obtenir una salsa de
textura tipo pesto.
Trinxem la
dent d’all i ho barregem amb lo iogurt, la ratlladura de llimona i un polsim de
sal.
Servim la carabassa als plats amb lo iogurt, les anous i la salsa verda especiada per damunt.
Gaudim del plat a temperatura ambient.
brutal!!!!!
ResponElimina