Res millor que per acompanyar un bon plat de cuina hindú que lo pa naan acabat de fer.
La versió d’avui, vegana.
Ingredients:
(per a 6
naans)
260g farina
d’espelta
2C oli d’auliva
( més un xorret per al final)
½ tassa de
iogurt de coco
Llet d’avena
Sal
Cilantre
3 dents d’all
Nigela
Preparació:
Posem la
farina, l’oli d’auliva, lo iogurt de coco, la sal al gust i un xorret de llet d’avena
a l’olla inox de la Magimix Cook Expert. Programem PANADERÍA – PAN/BRIOCHE
per a que vaigue amassant, depenent de com veiguem la massa, afegim una mica
més de llet d’avena o no. Vos ha de quedar una massa uniforme que pugueu
moldejar amb les mans sense que se vos apegue.
Si no teniu Magimix Cook Expert, ho podeu fer amb qualsevol altre aparell que tingueu per amasar o bé amb un bol i les vostres mans.
Pelem i
trinxem l’all.
Tallem unes
quantes fulles de cilantre.
Quan tingueu
la massa, feu una bola i la repartiu en 6 parts. Agafeu cadascuna de les parts
i feu una boleta que aplanarem una mica en lo corró. Posarem l’all i tornarem a
passar lo corró per a que s’agafé bé. Farem lo mateix després amb lo cilantre i
la nigela.
Mentrestant
acalentarem bé una planxa.
A mesura que
anéssem fent los naans, los anem posant a la planxa i coem volta i volta. Voreu
que és un pa que se fa ràpid.
En acabar tirem un xorret d’oli per damunt i ja podrem gaudir-lo.
Tradicionalment
lo naan se fa en un forn tandoor com podeu vore aquí, però com que a casa no ne
tenim, los coem a la planxa.
*Podeu
fer-lo sense res, amb sèsam, amb diferents herbes, formatge...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada