Lo destí deCocinas del Mundo d’aquest mes és Israel. Així que en saber lo lloc, lo primer
que vaig fer va ser anar a buscar lo llibre d’Ottolenghi de Jerusalem sense
pensar-ho perquè SEGUR que trobaria recepta per fer. Vaig pegar ullada a la
nevera i rebost i la recepta que podia fer en aquell moment era aquesta perquè
tenia tots los ingredients que me feien falta. Per a mi és com un joc, mirar
què tinc i fer receptes. Considero molt important no malbaratar los aliments. I
vatros, a casa ho feu?
La recepta d’avui és ben senzilla i té com a base los primentons rojos que Ottolenghi explica que són un dels ingredients més respectats als mezzes perquè tenen un toc dolç i a Jerusalem a tothom li agrada lo dolç. La veritat és que estos pimentons ara estan boníssims i jo tinc la sort de poder-los comprar bio i de proximitat.
Proveu la
recepta, que segur que repetireu! Com sempre, jo he fet la meua versió
adaptada.
Ingredients:
4 primentons
rojos mitjans
2 cebes
roges
4 rametes de
timó
1c cilantre
mòlt
1 ½ c comí
mòlt
Oli d’auliva
1 ½ c
julivert fresc picat
1 ½ c
cilantre fresc picat
250g pasta
fullada (jo la he utilitzat sense gluten i sense lactosa)
30g crema agra
(ho he substituït per formatge per untar vegà)
4 ous
Sal
Pebre negre
Preparació:
Precalentem lo
forn a 201º.
Netegem i
tallem los primentons i les cebes i los posem a un bol gran.
Afegim lo timó, les espècies mòltes, oli d’auliva i sal. Barregem bé.
Ho posem a una safata de forn i ho coem durant uns 35 minuts.
Una vegada
cuites les traiem del forn i pugem la temperatura a 220º.
Estenen la
massa de pasta fullada i la tallem en quatre trossos. Hi posem damunt de paper
vegetal damunt d’una llanda de forn.
Posem al
centre la crema de formatge vegà i a la vora hi posem lo primentó i la ceba i
lo cilantre i julivert ben picat.
Al mig hi posem los ous i ho coem al forn uns 14-20 minuts.
Ho traiem i tirem per damunt una mica de pebre negre i si vos ve de gust, més herbes.
Servim acabar de fer per a que l’ou estigue tendre.
Si voleu
vore atres receptes d’Israel que han preparat aquest mes, visiteu: Cocina y Aficiones.
Aquesta és una opció perfecta per menjar en un sopar informal de cap de setmana, ha de ser boníssim!!
ResponEliminaun petó
Qué bien suena esa combinación de ingredientes :)
ResponEliminaUna combinación perfecta, me gusta. bss desde Asturias
ResponEliminaVengo con retraso al recorrido por la gastronomía israelí, he tenido un empiece de año complicado, pero me llevo una porción de estas crepes que además sin gluten me vienen de maravilla.
ResponEliminaBss
Elena