17/1/21

Crepes de primentó roig i ou *Israel

 


Lo destí deCocinas del Mundo d’aquest mes és Israel. Així que en saber lo lloc, lo primer que vaig fer va ser anar a buscar lo llibre d’Ottolenghi de Jerusalem sense pensar-ho perquè SEGUR que trobaria recepta per fer. Vaig pegar ullada a la nevera i rebost i la recepta que podia fer en aquell moment era aquesta perquè tenia tots los ingredients que me feien falta. Per a mi és com un joc, mirar què tinc i fer receptes. Considero molt important no malbaratar los aliments. I vatros, a casa ho feu?

La recepta d’avui és ben senzilla i té com a base los primentons rojos que Ottolenghi explica que són un dels ingredients més respectats als mezzes perquè tenen un toc dolç i a Jerusalem a tothom li agrada lo dolç. La veritat és que estos pimentons ara estan boníssims i jo tinc la sort de poder-los comprar bio i de proximitat.

Ah! i ja sé que no té res a vore en los crepes francesos, però el nom d ela recepta al llibre és aquest.

Proveu la recepta, que segur que repetireu! Com sempre, jo he fet la meua versió adaptada.

 

Ingredients:

4 primentons rojos mitjans

2 cebes roges

4 rametes de timó

1c cilantre mòlt

1 ½ c comí mòlt

Oli d’auliva

1 ½ c julivert fresc picat

1 ½ c cilantre fresc picat

250g pasta fullada (jo la he utilitzat sense gluten i sense lactosa)

30g crema agra (ho he substituït per formatge per untar vegà)

4 ous

Sal

Pebre negre

 

Preparació:

Precalentem lo forn a 201º.

Netegem i tallem los primentons i les cebes i los posem a un bol gran.

Afegim lo timó, les espècies mòltes, oli d’auliva i sal. Barregem bé.

Ho posem a una safata de forn i ho coem durant uns 35 minuts.


Una vegada cuites les traiem del forn i pugem la temperatura a 220º.

Estenen la massa de pasta fullada i la tallem en quatre trossos. Hi posem damunt de paper vegetal damunt d’una llanda de forn.

Posem al centre la crema de formatge vegà i a la vora hi posem lo primentó i la ceba i lo cilantre i julivert ben picat.


Al mig hi posem los ous i ho coem al forn uns 14-20 minuts.

Ho traiem i tirem per damunt una mica de pebre negre i si vos ve de gust, més herbes.

Servim acabar de fer per a que l’ou estigue tendre.

Si voleu vore atres receptes d’Israel que han preparat aquest mes, visiteu: Cocina y Aficiones.

 

4 comentaris:

  1. Aquesta és una opció perfecta per menjar en un sopar informal de cap de setmana, ha de ser boníssim!!
    un petó

    ResponElimina
  2. Qué bien suena esa combinación de ingredientes :)

    ResponElimina
  3. Una combinación perfecta, me gusta. bss desde Asturias

    ResponElimina
  4. Vengo con retraso al recorrido por la gastronomía israelí, he tenido un empiece de año complicado, pero me llevo una porción de estas crepes que además sin gluten me vienen de maravilla.

    Bss

    Elena

    ResponElimina